Jump to content

Házi Baileys, az elmaradhatatlan ünnepi ital

2015. 12. 14. 13:00

A kellemes ital selymes ízvilága tökéletesen harmonizál az ünnepi ételvariációk legjavával, és ha jól sikerül még a szilveszteri partira is palackozhatsz néhány üveggel belőle.

Vannak bizonyos ételek és italok, melyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról, többek közt ilyen a Baileys is. Legyen szó bármilyen fogásról a krémlikőr levezetésnek mindig tökéletes.

A házi készítésű ital aromája megszólalásig hasonlít a jellegzetesen lágy, ámde mégis telt ízvilágú italra. Ha a recept szerint készíted, a te házi krémlikőrödben is érezhető majd az a klasszikus és hamisíthatatlan íz, ami világhírűvé tette a Baileyst.

Amire szükséged lesz hozzá:

  • 7 dl tejszín
  • 5 dkg átszitált porcukor
  • 1 zacskó mogyorós cappuccino por (100 gramm)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tubusos sűrített tej (18 dkg)
  • 1,5 dl rum
  • 1,5 dl konyak

Elkészítése:

Először is melegítsd fel a 2 dl tejszínt (erre azért van szükség, hogy jobban olvadjanak a hozzávalók), majd keverd hozzá az összetevőket.
A sorrend nem mindegy, az ajánlott követnivaló formátum: cappuccino, vaníliás cukor, porcukor, a maradék tejszín, sűrített tej és végül az alkohol.
Ha minden hozzáadtunk, nincs más hátra, mint üvegbe tölteni, hűtőbe tenni, aztán az alkalmas pillanatban elővenni, és visszafogottan begyűjteni a finom ízvilágért kapott bókokat.

 

Fotó: iadorefood.com