Vannak bizonyos ételek és italok, melyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról, többek közt ilyen a Baileys is. Legyen szó bármilyen fogásról a krémlikőr levezetésnek mindig tökéletes.
A házi készítésű ital aromája megszólalásig hasonlít a jellegzetesen lágy, ámde mégis telt ízvilágú italra. Ha a recept szerint készíted, a te házi krémlikőrödben is érezhető majd az a klasszikus és hamisíthatatlan íz, ami világhírűvé tette a Baileyst.
Amire szükséged lesz hozzá:
- 7 dl tejszín
- 5 dkg átszitált porcukor
- 1 zacskó mogyorós cappuccino por (100 gramm)
- 1 vaníliás cukor
- 1 tubusos sűrített tej (18 dkg)
- 1,5 dl rum
- 1,5 dl konyak
Elkészítése:
Először is melegítsd fel a 2 dl tejszínt (erre azért van szükség, hogy jobban olvadjanak a hozzávalók), majd keverd hozzá az összetevőket.
A sorrend nem mindegy, az ajánlott követnivaló formátum: cappuccino, vaníliás cukor, porcukor, a maradék tejszín, sűrített tej és végül az alkohol.
Ha minden hozzáadtunk, nincs más hátra, mint üvegbe tölteni, hűtőbe tenni, aztán az alkalmas pillanatban elővenni, és visszafogottan begyűjteni a finom ízvilágért kapott bókokat.
Fotó: iadorefood.com