Jump to content

Borosüveg újraértelmezve

2015. 12. 08. 16:00

Bújtasd új köntösbe kidobásra ítélt üvegeid, hiszen a borospalack nem csak az ünnepi vacsora részeként kerülhet az asztalra, hanem szemrevaló dekorációként is.

Egy jó pohár bor emeli az este hangulatát, a vérképzésnek is jót tesz, és még a kreativitásodat is fejleszti, pláne ha az üvegvisszaváltó helyett inkább exkluzív dekorációt készítesz belőle.

Egy-két üres palack elfekvőben a legtöbb háztartásban fellelhető, akárcsak a ragasztó és a nagyszemű, kristályos só is. Alábbiak fontos részét alkotják az egyedi dekornak.

A borosüvegből, formájának és strapabíróságának köszönhetően, sokféle dolog készíthető felhasználásával: váza, lámpa, mécsestartó a sort hosszan lehetne folytatni, ám most valami egészen rendhagyó ornamentumot kreálhatsz belőle.

Amire szükséged lesz hozzá:

  • boros üveg
  • ragasztó
  • nagyszemű, kristályos só
  • fehér festék spray

Elkészítése:

Mindenekelőtt el kell távolítani a palackon lévő címkét, amit a legegyszerűbben úgy lehet kivitelezni, ha meleg, mosogatószeres vízbe áztatod az üveget. A maradéktalan eltüntetésre dörzsis szivaccsal rásegíthetsz. Ha az üvegen már nincs semmi, akkor várd meg, míg száz százalékosan megszárad.

A következő lépésként fújd le az üveget a fehér spray-jel. Ha kész, hagyd néhány órát száradni, ha kell, javítsd ki az egyenetlen felületeket. (Tipp: ha egyedi mintás lenyomatot akarsz, akkor ragaszd le szikszalaggal az üveg bizonyos pontjait, majd a sós hempergetés után óvatosan távolítsd el őket. )

A megszáradt üveget kend be ragasztóval és hempergesd meg a sóban. Első próbálkozásra talán nem ragad rá sok, de ismételd addig a műveletet, amíg az üveg ránézésre nem kelt havas érzetet. Hagyd száradni megint pár órát. Végezetül díszítsd masnival vagy karácsonyi díszekkel, de akár így is hagyhatod.


Fotó: popsugar.com