Jump to content

Ünnepi asztaldísz fahéjból, mécsesből, karácsonyi gömbökből

2015. 12. 05. 13:00

Egy-egy illat megidézi az otthon emlékét, a karácsony meghittségét, a családi együttlétek vidámságát. Idén se feledkezz meg ünnepi illatokról, készíts szépséges asztali dekorációt fahéj rudak és fenyőág felhasználásával.

Az illatok és aromák fontos részét képzik az ünnepi hangulatnak. A fahéj, narancs, szegfűszeg, vanília, fenyő kellemes illata nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony. Ötvözd a kellemeset a hasznossal, és készíts belőlük szemkápráztató asztali díszt!

Az évszázadok óta jelenlévő fahéj szinte a mindennapok részévé vált, a decemberi időszakban pedig kitüntetett szerepet kap, akárcsak a narancs és a vanília. Otthonodban dekorációként is jól mutatnak, miközben atmoszférateremtő tulajdonságukat is megőrzik.
Ha szeretnéd szépségüket ötvözni egy mutatós asztali díszben, melynek kellemes illata körbelengi a szobát, akkor az alábbiakra lesz szükséged:

  • fahéj, narancs, vanília, szegfűszeg, fenyő
  • gömb alakú karácsonyi díszek
  • toboz
  • fémtálca
  • mécses

Elkészítése:

Helyezz a fémtálcára néhány díszt, tetszőleges sorrendben, majd helyezz közéjük mécseseket. Lehetőség szerint a göbök legyenek ezüstszínűek, mert a sötétben majd visszatükröződik róluk a mécsesek lángja, ami szemkápráztató látványt nyújt. A gömbök és mécsesek elhelyezése után, ha van más, karácsonyi tematikájú formád (pl.: csillag), azt is add hozzá a már meglévőkhöz.

A következő lépés a tobozok esztétikus elhelyezése (tipp: ha van kedved befestheted őket ezüst, vagy aranyszínűre, jól mutatnak!), majd következhet a szegfűszeges narancs. Utóbbit persze ezerféleképp díszítheted, például különféle mintákat vághatsz a héjába, vagy félbevágva mécsestartót is készíthetsz belőle (erről egy másik cikkben olvashatsz bővebben).

A narancs mellé remekül passzol a fenyő és a fahéj illata, így bátran helyezheted őket egymás mellé, mert nem semlegesítik egymás illatát. Végezetül bolondítsd meg az egészet egy kis vaníliával és néhány szép masnival.

 

Fotó: diysndimg.com