Jump to content

Mézeskalács formák

2015. 11. 25. 21:33

Végre itt a mézeskalács készítés szezonja, amikor mindegy, hogy mennyire ragad a konyha, lisztes a padló, mert cserébe kárpótol a semmihez sem hasonlítható sütési illet. Ami szorosan kapcsolódik az adventhez és a közelgő szent ünnephez.

Szabad-e a családi, meghitt ünnepet megbolondítani a mézeskalácsformákkal? Szerintünk nem történik nagy baj, ha kicsit szakítunk a hagyományos alakzatokkal és beleviszünk némi humort is a sütés mellé. A megszokott csillag, fenyőfa, harang mellett már régóta felfedezhető számos további kiszúró. Kezdetben csak a rénszarvas, dagi hóember és mézi volt újdonság, mára már a kekszpecsét használatával kiegészítve a meglévő formákat, temérdek kialakításra van lehetőségünk. S amennyiben az sem lenne elegendő, ami megvásárolható, hát kartonból vágjuk ki a kívánt alakzatot, s a kinyújtott mézeskalács tésztára helyezve éles késsel vágjuk körbe, a kontúrt követve. Ezzel a megoldással nincs lehetetlen, bármit el tudunk készíteni. A karácsonyfa sziluettjét juttatja eszünkbe az a mézeskalács alkotás, amelynek darabjai ugyanazon minta egyre kisebb átmérőjű formái. Nagyon kedvelt a mézeskalács házikó, amely szintén kiváló terepe a szárnyaló fantáziának. Nagyszerű ötletek és türelem szükséges ahhoz, hogy a család, szeretteink életére, hobbijára hangolódva tematikus koncepciót követve készüljenek a még soha nem látott mézeskalács alkotások.

Kellemes időtöltést kívánunk. A biztonság kedvéért megosztjuk a tökéletes mézeskalács receptjét, egy korábbi cikkünkből.

(fotó: taste.com.au, con04basta.blogspot.com, flickr.com, cutefoodforkids.com, eod.houseplans.com)