Jump to content

Vigyél kéket az őszbe! Dobd fel az asztalt még ma!

2015. 09. 30. 15:28

Igen, tudjuk szép az ősz azokkal a természetben fellelhető csodálatos színekkel, a bordóval és narancssárgával, a fakuló zölddel, a barnával, különösen, ahogy összemosódik a színek sokasága a már félig lehulló levelek, a még lombkoronát díszítő elevenekkel, az előbukkanó faágakkal és a deres reggelekkel. Igen, ez megunhatatlan. S remek alap ahhoz, hogy mellé helyezzük a kéket, annak is különböző árnyalatait.

Elsőre szokatlan a párosítás, ezért mutatunk néhány ötletet arra, hogy meghozzuk a kedvet a különleges alkalmazáshoz. Nem szabad kihagyni a kéket az őszi, színes számításokból, tökéletes összhangot érhetünk el a megfelelő tónus és arányok megválasztásával.

Nem kérdés, micsoda hangulatot érhetünk el pusztán azzal, hogy az egyébként őszi színekkel élő környezetbe egyetlen fakókék asztali futót helyezünk, s ha mindehhez még adódik egy hasonló kárpitozású bútor is, megnyertük a főnyereményt a vendégváró asztal kialakításban.

Használjunk bátran markáns kéket, egy erős tónusú asztalterítőt rakjunk tele gazdagon őszi termésekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel, natúr alapanyagú kiegészítőkkel, alkalmazzunk mini fakorongot, tobozt és temérdek mécses- és gyertyatartót. Megéri a fáradozást, kifejezetten hangulatot környezet érhető el vacsora, baráti összejövetel során.

A kéket házi készítésű dísztárgyakkal is behozhatjuk őszi dekorációnkba. Ne törődjünk semmivel, már elfogadott, ha egy termést, dísztököt részben vagy egészben lefestünk vagy textíliából és fonalból varrással, nemezeléssel, horgolással, kötéssel alkotunk valami jellegzetes őszi évszakhoz kapcsolódó formavilágú tárgyat, csak éppen kéket.

Készíts régi farmernadrágból zászlófüzért, az indigókék dekorációs elem jól illeszthető őszi virágokból, bogyókból készülő otthonszépítő díszek mellé.

(fotó: indeeddecor.com, etsy.com, thekitchn.com, houseandhome.com, digsdigs.com, kidspacestuff.com)