Jump to content

Elképesztő ötletek almaimádóknak!

2015. 09. 17. 11:09

Roppanós almát enni jó, ám ami még ennél is izgalmasabb, rendkívül sokoldalúan használható gyümölcsről van szó. Lássuk van-e olyan ötlet, amire nem gondoltál eddig?

Válasszunk szép, szabályos formájú almát, amely megmosás után csillogó héjával is felhívja magár a figyelmet. Vágjuk le vízszintesen a tetejét, kb. 1 centiméternyit, majd almamagház kanállal szedjük ki a gyümölcs belsejét, ezzel készíthetünk egy szó szerint értelmezhető gyümölcs tálat, ami tökéletes tálalóként szolgál, kerülhet bele mártogatós, sajtkrém, gyümölcssaláta. Nagyobb alma esetén még levesestányérnak is megfelel, a gyümölcs zamata fokozza a leves ízét. Sőt különleges bögreként funkcionálhat, töltsük meg forró vízzel és helyezzük bele a teafiltert, fogyaszthatunk belőle szívószállal limonádét. A kivágott almadarabokat keverjük össze joghurttal, müzlivel és helyezzük vissza, tálaljuk reggeliként.

Keksz és mézeskalács kiszáradása ellen helyezzünk a dobozba, tárolóedénybe néhány almacikket, ami megfelelően alma-páradús levegőt biztosít a finomságok közvetlen környezetéhez.

Mártogass pálcikára tűzdelt almakockát karamellszószba, majd tört magvakba, durvára darált dió, mogyoró, kesudió, napraforgó- vagy tökmag könnyen tapad az édes körítésbe. Legyen az ebéd után desszert a mai napon.

Gyorsan szeretnél almát fogyasztani két megbeszélés között vagy a gyermek uzsonnacsomagolását akarod megkönnyíteni? Az alaposan megmosott almát vágd nyolcfelé, majd egy befőttesgumival vedd körbe, s így helyezd a zacskóba. Nem fog megbarnulni, fogyasztása a cikkek miatt kényelmes és gyors.

Az alma magházát vájjuk ki függőlegesen és vágjuk fel a gyümölcsöt karikákra. A középen lyukas almakarikákat terítsük ki szalmatálcára, sütőrácsra, helyezzük a napra és hagyjuk száradni, aszalódni. Időnként forgassuk meg. Kellemes harapnivaló lesz váratlan helyzetekre, zacskóban elfér a táskában, kiegészíthető a kisiskolás uzsonnája.

Szintén lyukas almakarikákkal fogjunk hozzá a következő finomság készítéséhez. A szeleteket mártsuk bele palacsintatésztába, süssük meg, szórjuk meg vaníliáscukorral és kínáljuk desszertként.

Néhány almát feláldozhatunk gyertya vagy mécsestartónak, lámpásnak. Éles késsel készítsük el a mélyedést, kivágásokat, helyezzük a tetejére a gyertyát, mécsest, vagy a belsejébe a világító eszközt. Hangulati elem az őszi lakásdíszítéshez, terasz vacsikhoz.

Várjuk a további ötleteket!

(fotó: answers.com)