Jump to content

5 újabb ötlet a táblafesték használatára

2015. 08. 11. 18:30

Az egyre jobban terjedő dekorációs ötlet, amely megengedő gyermekszoba vagy konyha falainak festésében, legyint egyet, ha bútorra kenjük vagy lakberendezési tárgyat próbálunk új köntösbe öltöztetni, annyira divatossá vált, hogy többen már inkább visszalépnek az alkalmazása hallatán. De csak addig, amíg megnézik remek ötleteinket.

Készíts egy vastagabb textilből zászlófüzért, ezúttal ne különböző mintájú, színű anyagokat alkalmazva, hiszen a lényeg, hogy jól befogadja a festéket. Kend le a zászlókat, varrd szalagra és aktualizáld a feliratot. Ünnepre, családi összejövetelre, jeles pillanatok feliratozására.

Ne legyen többé nehézség, hogyan tálald az ételeket, felvágottat, sajtot, ha már éppen meguntad a szokásos tálalóeszközeidet. Fesd le a megfelelő méretű tányér, tálca belső felületét, hagyd alaposan meg- és kiszáradni, s az első vendégváró alkalommal helyezd büszkén a vacsora mellé a finomságokat.

Több családtag, közös albérlet, kollégiumi szoba esetén remek ötlet az egyforma, ráadásul végtelenül unalmas bögrék felújítása. Névvel ellátva nem lesz vita, melyik kihez tartozik.

Gyermek születésnapi bulin vagy családi, baráti összejövetelen, ahol fontos a közös étkezésnél az ültetés, előszeretettel használunk ültetőkártyát. Sok időt nyerhetünk, ha egyszer áldozunk energiát az elkészítésre, s később csak aktuálissá kell tennünk, nemes egyszerűséggel egy szivacs s egy kréta segítségével. Az alap lehet vastagabb karton, rétegelt farostlemez, amely kis szerencsével megmarad bútorvásárlás vagy otthoni barkácsolás után.

Kisgyermekes családok megtapasztalhatták, hogy számos esetben a legegyszerűbb eszközzel éppúgy eljátszanak a csemeték, mint a trendi játékokkal, amelyek megszerzéséért általában mélyen a pénztárcába kell nyúlni a szülőknek. Remek ötlet a már megkopott fakockák új életre keltése a táblafestékkel. Saját elképzelés alapján rajzolhatunk az egymás mellé helyezett darabokra motívumot, mind a hat oldalára, s a feladat azok egymáshoz illesztése. Használható a számok, betűk gyakorlására. S a legjobb, hogy ha újra vágyunk, egyszerűen letöröljük, s kész az alap a következő játékra.

(fotó: deliacreates.com, confessionsofkgr.files.wordpress.com, indulgy.com, thehighheeledhostess.com, kidcrave.com)