- Legyen kitüntetett a mai este, szerezzünk be többféle kemény sajtot. 10-15 dekagrammnyi mennyiség bőven elegendő az egyes fajtákból, inkább az eltérő ízre törekedjünk a vásárlás alkalmával.
- A hűtőszekrényben papírba csomagolva tároljuk, így nem fülled be a fogyasztás előtt, mégis megőrzi megfelelő állagát, fizikai tulajdonságait.
- Tegyük változatossá a kínáló tálat, használhatunk többet belőlük. Igazodjunk az asztaldekorációhoz, ennek megfelelően lehet alapja a sajtkínálásnak tányér, tálca, kisebb, nagyobb, színes, mintás. Kerülhet nem szokványos felületre az étel, fára, palára, cserépre, akár a burkolásból megmaradt cementlapra, díszes és vastag csomagolópapírra.
- A sajtok sárgás és krém színe mellé illik valami markáns kiegészítés, piros és zöld paprikaszeletek, hagyma, aszalt gyümölcsök, néhány fűszerág. Így a különböző ételfajták egymást erősítik a látvány tekintetében.
- Régiségboltban, bolhapiacon ráakadhatunk különleges, egyedi sajtvágó késre, ami növeli a harmóniát a sajttál körül.
- Szerezzünk be textilszalvétát, amely akár színével, mintázottságával járul hozzá az ízléses sajttál szépségéhez.
- Ne feledkezzünk meg a vaj és a pékáru szervírozásáról, annak igényes előkészítéséről sem.
- Az esti sajtozás nem feltétlen igényli a terítőt az asztalon, anélkül is kialakítható kellemes és ízléses látvány, asztali futó, tányéralátét alkalmazásával.
Jó készülődés, kellemes sajtos estét kívánunk!
(fotó: handmadestudiotn.com, babble.com)