Jump to content

Fesztivál hangulatban, őrjítő muzsikával, tollal alkotva

2015. 08. 06. 18:20

A világ fesztiválozóinak nagy eseménye előtti utolsó pillanatban, egy hűsítő koktél vagy limonádé mellett még elkészíthető az egyedi toll dekor. Amellyel díszíthetjük hajunkat vagy kalapunkat, az oldalunkat verdeső táskát és az ideiglenes otthonként szolgáló sátrat.

Az alkotó tevékenység mellé szükséges valami vadító zene, ami hangol az elkövetkező napok mozgalmas eseményeire, izgalmas programjaira. Keressünk a parkban, erdőben, vásároljunk a hobbi vagy dekor üzletben néhány tollat. Válasszunk a kedvelt színekből néhány tégely festéket, akrilfesték megfelelő lesz a díszítéshez.

Helyezzük a tollakat egy papírra és engedjük szárnyalni a fantáziánkat. A festék sűrűsége alapján szükség lehet kevés vízre, amellyel hígítható, illetve már az is lendít a munkafolyamaton, ha időnként jól bevizezzük az ecsetet. Amennyiben terveinkben részletgazdag mintázat szerepel, használjunk vastagabb és vékonyabb eszközt is a festéshez. Festhetjük a tollszálakat követve, csíkozhatunk, számos tónust alkalmazva, pöttyözhetünk, minél többféle, annál szebb lesz az összhang.

A kész tollakat hagyjuk megszáradni, ebben a melegben nem kell sokáig várnunk, hogy megkezdhessük a dekorálást. Több kisebb tollat felfűzhetünk nyakláncként, minél színesebb, annál izgalmasabb, tökéletes kiegészítő fehér pólós viselet mellett. Helyezhetjük szalma vagy egyéb kalap oldalára, szerencsére újra trendi a fejfedő, ami a jelzett hőségriadóban nem pusztán divatos, hanem rendkívül praktikus is. Rávarrható egy neutrális hátterű oldaltáskára, vászon válltatyóra. Készítsünk sokat, amelyeket nagyjából egyforma távolságban összekötözhetünk zsinegre, spárgára, s mint hippi-bohém toll girland folytathatja életét a sátrak között, a faágakra helyezve, növelve a fesztiválhangulat színes kavalkádját.

Az ötlet a beszerzést követően valóban néhány pillanat, megéri a ráfordított időt.

(fotó: blog.freepeople.com)