Jump to content

Mire fekszünk a strandon?

2015. 07. 27. 13:59

„Mint a heringek”, hallatszik gyakran a nyári hétvégét és a nyaralást összegző beszélgetés során, utalva a mérhetetlen zsúfoltságra, ami a strandot illeti. Ennek ellenére megyünk, mert nincs is annál jobb, mint a forróságban kifeküdni a partra, ahonnan egy karnyújtásnyira található a hűsítő víz. Az, hogy még a strandon is szeretnénk egyediek lenni, nem kérdés. Készüljünk minél érdekesebb fekvőalkalmatossággal.

Igyekezzünk minél kényelmesebbé tenni a pihenést. Idővel mindenki a földön köt ki, fekvő pozícióban, ám közel sem mindegy, mi található alattunk. Adott esetben egy régi, könnyen cipelhető, nem érdes felületű rongyszőnyeg legyen az alap, amire dobhatunk néhány párnát a törülközők közé. Ez akkor oldható meg, ha nincs túl messze az autó, vagy a nyaralás lakó helyszíne, hiszen senki sem akar óriási csomagokkal hosszan cipekedni.

Előrelátó az a strandoló, aki szivaccsal bélelt óriás fekvőhellyel készül. Ha nem találunk, összefoghatunk a varrónővel, 2-3 centiméter vastagságú ágyméretű szivacslapra készítsünk huzatot. Könnyen feltekerhető, kényelmesebb a pihenés a puha felületen.

Praktikus a plédre varrt sarokzseb, amelybe könnyen elrejthetjük a napozás és pihenés hozzávalóit, s könnyen megtaláljuk azokat.

Az üzletek ajánlatai között a legnépszerűbbek a feltekerhető, hordozófüllel ellátott mintás és színes darabok, nem véletlen, hogy kedvelt, kevés helyet foglal el a csomagok között, könnyűszerrel cipelhető.

Készíthetünk magunk patchwork vagy különböző festési technikák alkalmazásával, használhatunk egy egyszerű plédet, a lényeg, hogy vigyünk magunkkal valamit, ne a strandtörülköző koszolódjon, amikor leterítjük a földre. S ne maradjon otthon a naptej, szalmakalap, napszemüveg sem.

(fotó: thebeachpeople.com, auluxxculture.com, twineorganicfabrics.wordpress.com, coatsandclarksewingsecrets.blogspot.com)