Jump to content

Hű de meleg van!

2015. 07. 24. 12:50

Örüljünk neki, hiszen nyár van! Változtassunk szokásainkon átmenetileg, hogy könnyebben elviselhető legyen a hőség. Apró trükkökkel kellemessé tehetjük a napjainkat.

Szellőztessünk éjjel, aludjunk nyitott ablaknál, Helyezzünk nedves törülközőt a nyitott ablak párkányára, felfrissíti az áramló levegő a szobát.

Szerezzünk be kézi, permetfejű flaskát, fújjuk arcunkra, bőrünkre a vizet. A permet jót tesz, belecsepegtethetünk citrusos vagy levendula illóolajat.

Igyunk minél többet. Tegyük változatossá az italt. A csapvíz is tökéletes és elkészíthetünk kancsóba frissítő nedűt. Citrommal, gyömbérrel, néhány szem bogyóssal, uborkával egyenként tartalmasabbá tehetjük a frissítőt. Helyezzük a hűtőbe. Vagy a jégkockát tegyük minél izgalmasabbá, ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk.

Fogyasszunk minél több hűtött gyümölcsöt, a dinnye, barack mellet, egy hideg savanyú alma is jól tud esni. A vacsora legyen könnyű, inkább kerüljük egy időre a nehezen emészthető ételeket. Előtérben a hideg levesek, könnyű zöldséglevesek, saláták, joghurtok, friss gyümölcslevek.

Használjuk az árnyékolás különböző lehetőségeit intenzíven. Húzzuk be a sötétítőfüggönyt, engedjük le a rolót, reluxát, akár egész napra

Amennyiben nincs légkondicionáló, alkalmazzunk ventillátort. Helyezzük abba a helyiségbe, ahol hosszabban időzünk, átrakható a hálószobába elalvás előtt is bekapcsolható. Ugyanakkor, ha időlegesen pihentebben tudjuk tölteni az éjszakát egy másik helyiségben, tegyük át néhány napra éjszakai székhelyünket a nappaliba.

Ha tehetjük, zuhanyozzunk langyos vízzel naponta 2-3 alkalommal. Már hidegvizes lábfürdő is segít a hőség könnyebb elviselésében.

Mindig legyen nálunk egy flaska ásványvíz, ha kilépünk otthonról. Nem szégyen a nedves törlőkendő használata sem.

Locsoljuk meg késő este a kerti növényeket, balkonvirágokat.

(fotó: marchandeo.com)