Kenjük ki a belső részt olvasztott vajjal vagy olajjal.
A mélyedésekbe tegyünk különböző zöldség darabokat, paradicsomot, paprikát, minél színesebbet, hagymát, gombát, krumplit, petrezselymet. Alapanyag lehet sonka vagy bacon, felkockázott kolbász, sajt.
Váltogassuk, ne legyen két egyforma.
Verjük fel a tojást jó habosra, adjunk hozzá sót, borsot, majd töltsük kancsóba, abból könnyebb beleönteni a muffintepsi mélyedéseibe.
Süssük közepes álláson, 5-8 percig, kb. 180°C-on. A tojás megsül, felemelkedik.
Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni a vékony sonka vagy szalonnaszeletet tegyük a mélyedésbe, s arra öntsük a felvert tojást, majd süssük meg.
Tálaláskor díszítsük friss zöldségekkel a tányért és könnyedén vegyük ki a tepsiből a tojás muffinokat. Illatos kenyérrel vagy anélkül egyaránt ízletes és érdekes, s nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető reggeli a hétvégéhez.
(fotó: realmomnutrition.com)