Jump to content

Parafa, ahogy nem szoktuk meg

2015. 07. 05. 22:25

Miért jó a parafa? Mert természetes hatást kelt. Puha, mégis jól véd. Kellemes a tapintása és egyszerűségével szépít. S mert ráharapott a kortárs design. Gyorsan be is avatunk az elmúlt időszak legszebb alkotásaiba. Amelyek nem pusztán szemet gyönyörködtetőek, hanem nagyon praktikus használati tárgyak.

Lenyűgöző forma, és anyaghasználat. A letisztult stílus kedvelőinek ajánlható, amolyan minden helyiségben alkalmas szék. Jól mutatat a dolgozó asztal mellett, az étkezőben vagy a hálószoba sarkában, s tetszetős egy szép alakkal rendelkező asztal társaságában a teraszon is.

Miért ne tehetnénk a manapság egyre kedveltebb pozsgásokat parafa kaspóba, amely nagyon természetesen idomul a környezetében fellelhető tárgyakhoz.

Az otthoni, netán kreatív munkavégzés elengedhetetlen segítője az inspirációs fal, amelyre könnyedén kitűzhető az aktuális munka, a kedvelt idézetek, munkafolyamatok és ötletek, fotók és feladatok. Segítője lehet a tanulni vágyóknak.

Ki gondolná, hogy ennyire mutatós lámpaként, üveg bura mellett dekorálja az otthont, elrejti a foglalat kevésbé látványos részleteit.

Szeretjük magunk körül, találkozunk vele dugóként, lehet fedél a konyhai tárolón, használhatjuk, mint tányér- vagy poháralátétet, szép tőle egy egyszerű fehér váza.

Az asztali dekor kétféle: nagyon vegyes, díszes, színes vagy éppen sallangmentes és a kevesebb-több elvét követve várja az étkezés résztvevőit. Mindkettő mellé szép a parafa só és borsszóró. Csak aztán ki ne boruljon.

A kerti munkák is jobban telnek egy kellemes tapintású szerszám használatával. Amennyiben nekünk kell elvégezni a nem minden esetben vonzó metszést, sövényvágást, legalább tegyük azt kényelmes eszközzel. Egy parafával védett nyelet mégiscsak kellemesebb markolni.

(fotó: carlosortegadesign.net, scoutmob.com, cameralink.se, dusklights.co.uk, austraflora.com, perchhomewares.co.nz, scandinaviandesigncenter.com, roomandbloom.com.au, amara.com, trendhunter.com)