Jump to content

Tükör a kertbe

2015. 07. 03. 08:19

Az alapfunkció mellett az első tanácsokat a tükörrel kapcsolatban kapjuk, különösen, amikor kisebb, esetleg sötét otthon csinosításába vágunk. Igen, be kell látnunk növeli a teret, megsokszorozza a fényt, és a keretek olyan változáson mentek át, hogy mára hangsúlyos lakberendezési tárgy és dekorációs életünk kiemelt kelléke a tükör. Éppen ezért alkalmazása megszívlelendő a kertben és teraszon egyaránt.

Megsokszorozható a kert szépsége a tükör által. Hangulatossá teszi bármely szegletet. Találhatunk olyan szegleltet, amelyet legszívesebben elfednénk, a szomszéd épület kopott fala, egy rendbe nem hozható kerítésszakasz, rozoga falrészlet. Tereljük el a figyelmet a a tükörrel. A háta elfedi a nem látványos részleteket, míg a fontosakat, a kiemelésre szánt, tekintet vonzó szépséget megduplázza.

Alkalmazhatunk tükröt azért, mert hangulatosnak véljük. És otthonosnak. Fokozza a meghitt környezetet, az esti beszélgetések, mécsesek, lámpások fényeit. Megnöveli a szépen, harmóniába rendezett tárgyak látványát.

A DIY megszállott kedvelői pedig egy régi ablakkeret felhasználásával alakítják ki a házi kerti tükröt. A méretre vágott üveget kinyomópisztolyos ragasztóval a keretbe erősíthetjük. Előtte azért érdemes festeni, koptatni, antikolni, ami a szívünkhöz közel áll.

Ne feledkezzünk meg a tükörgolyókról sem, amelyek különleges érzettel töltik meg a természetet, mert így is gyönyörködhetünk a környezetben. Egy kreatív otthonteremtő akkor sem esik kétségbe, ha eltörött egy tükör, nem kezd el siránkozni, hogy 7 évig nem megy férjhez, inkább ráragasztja a darabokat egy gömb polisztirol gömbre.

(fotó: charlestongardens.com, homelife.com, auartfulsalvage.blogspot.com, eksterantiques.com, thegardenglove.com, bonneylassie.blogspot.com)