Próbáljuk ki a hétvégi könnyed eledelek mellé, a grillezéshez, a beugró barátok vendégül látásához.
Hozzávalók 4 személyre:
200 g liszt
1 teáskanál szárított élesztő
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
50 g szárított sárgabarack
egy csokor kakukkfű
50 g Pekannusskerne
300 g friss kecskesajt tekercs
kb. ½ kg cukkini
50g reszelt parmezán
2 szár rozmaring
Az elkészítéshez rakjuk egy kupacba a hozzávalókat, majd keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy pohárnyi meleg vízzel (kb. 1 dl), gyúrjuk össze és hagyjuk lefedve, konyharuhával beborítva állni, hogy megkeljen. (Ha igényli, adjunk még hozzá vizet, ha túl ragacsos, liszttel keverjük) Egy jó bő óra elegendő. Kockázzuk fel a sárgabarackot, aprítsuk a kakukkfű szárát, keverjük össze a kecskesajt kockákkal. A cukkinit mossuk meg és szeleteljük hosszában szinte hajszálvékony csíkokra. Melegítsük elő a sütőt és a tepsire helyezzünk sütőpapírt. A megkelt tésztát gyúrjuk át egy kevés liszttel, majd lapítsuk, nyomkodjuk ki a tepsiben. oszlassuk szét a tészta felületén a sajtos, fűszeres keveréket, majd szépen egyenletesen igazgassuk el legfelül a vékonyra szelt cukkinit, hintsük meg sóval, borssal és a parmezánnal és végül a rozmaringgal és még egy kicsi kakukkfűvel. Következik a kb. 18-20 percnyi illatos sütés, kb. 220 °C-on. Fenséges meleg, fogyasztható kihűlt állapotában is. Jó étvágyat kívánunk hozzá, garantáltan nagy sikere lesz. Passzol salátához, száraz borhoz, beszélgetéshez és otthoni mozizáshoz.
(fotó: schlammdackel.de)