Klasszikus limonádé: 8 dl vízhez facsarj ki 2-3 citromot, 1 deciliter friss citromlére lesz szükség, ízesítsd kedvedre cukorral vagy bármivel, amit helyette alkalmazni szoktál. Ez remek alap arra, hogy további ízt kapjon és finomodjon.
Citrusos: kerüljön a kancsóba a citromlé és citromkarikák vagy –darabok mellé narancs, lime, grapefruit.
Bodzás: szakítsunk le 2-3 fej bodzavirág tányért és áztassuk vízben, majd ízesítsük a fentiek alapján.
Áfonyás levendulás: a levendula éppen teljes pompájában tündököl, az áfonya pedig hamarosan elérhető. Ötvözzük ezt a két nagyon izgalmas hozzávalót az eredeti recepttel.
Piros: egyszerűen dobjunk a kancsóba egy maréknyi összetört és néhány egész eperszemet. Hasonlóan készíthető málnából, ribizliből, feketeszederből.
Mentás: a klasszikus frissítő italhoz adjunk szép, ép mentaleveleket
A zöld: karikázzunk fel uborkát, áztassuk az alap limonádéban egy éjszakányi ideig, majd reggel adjunk hozzá friss bazsalikomot és citromfüvet.
Gyömbéres: tökéletes a toroknak, daraboljuk fel vagy reszeljük le a markáns ízű hozzávalót, keverjük a limonádéhoz.
Barackos-rozmaringos: botmixerrel pépesítsünk egy szép darab barackot, adjuk a limonádéhoz, majd tálaskor adjuk hozzá a friss kakukkfüvet.
Tejszínes, brazil: a klasszikus alap mellé adjunk egy evőkanálnyi tejszínt, majd keverjük össze alaposan. Szezonon kívül használhatunk fagyasztott gyümölcsöket.
(fotó: jellytoastblog.com)