Nincs is szándékunkban ilyen elvetemült cselekedetre késztetni a nasibajnokokat. Inkább ajánlunk néhány különleges receptet, amelyek segítenek változatossá tenni az önmagában is kellemes eledelt.
A pikáns: olvaszd meg a vajat, reszelj bele fokhagymát és egy kis chilipaprikát, tengeri sót. Keverd össze, majd forgasd meg benne a kukoricaszemeket. Borítsuk egy nagy lángon hevített lábasba, fedjük le, majd mozgassuk, forgassuk a szemeket. 3-4 perc elteltével elkezdenek pattogni a szemek, kis idő elteltével vegyük le a gázról, hogy oda ne égjen. A kinyílt szemek máris fogyasztatók, a többi kapjon még egy esélyt a kipattogásra.
Az édes, piros: pattogtasd ki a fentiek alapján pusztán olvasztott vajban a kukoricát, majd tedd félre. Olvassz fel cukrot, amihez keverj piros ételfestéket, és színben hozzá passzoló aszalt, apróra darabolt gyümölcsöket. Helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe a pattogatott kukoricaszemeket, öntsd rá a piros gyümölcsös, cukros masszát, forgasd át és kezdd el sütni, közepes fokozaton, közepes magasságban, időnként megforgatva a teljes mennyiséget, amíg jól kiszárad.
Rozmaringos házi vajas: itt is szükség lesz az olvasztásra, a vajat lassú lángon melegítsd, add hozzá az aprított friss rozmaringot , a sót és forgasd meg a kukoricaszemeket, majd a leírt módon kezdd el pattogtatni. Nagyon kellemes finomság.
A számos lehetőség közül három, általunk kifejezetten kedvelt ízesítést ragadtunk ki, kreativitásunk szabhat határt a további próbálkozásoknak.
(fotó: tasteandtellblog.com, covetgarden.com)