Jump to content

Nem mindegy milyen etetőszék lesz spenótos!

2015. 05. 05. 21:56

Eljön a várva várt pillanat és a gyermek önállóan képes enni, pontosabban maszatolni egy jól megválasztott etetőszékben. Ugyanaz a pillanat ez, amikor visszasírjuk a korábbi hónapokat, amelyek mellőzték a főzeléktakarítást.

A kisgyermekek életében nagy fordulópont, amikor már ülni képesek és az addig fekvő helyzetből csodált környezet látványa kitárul. Ennél már csak az izgalmasabb, amikor saját tulajdonú székből nézelődhetnek, ráadásul mindeközben majszolhatnak valami finomságot.

A tökéletes etetőszék kiválasztásának szempontjai szűk csokorba köthetőek:

  • Legyen kényelmes, a párnázott ülőfelület nem elvárás, ám növeli a komfortosságot.
  • Rendelkezzen biztonsági övvel, amely könnyen kezelhető. Nem szeretnénk a gyermeket az étkező padlóján látni, fejesugrást követően.
  • Ha lehet, tartozzon az első részéhez asztallap, amely akár kifordítható. Amennyiben nem csatlakozik hozzá a praktikus felület, remélhetőleg könnyen odatolható a normál étkezőasztalhoz. Nagyon fontos szempont a problémamentes tisztítás, nem fogjuk megúszni, minden étkezés után csatatérré válik a szék és tartozékai egyaránt. Talán ez egy megfontolandó szempont a saját asztallapos döntése mellett, ha csak nem kívánjuk az ebédlő asztalát kitenni a folyamatos kellemetlenségeknek.
  • Kisebb méretű otthon esetén nagyon praktikus az összecsukható megoldás, így használaton kívül eggyel kevesebb méretes holmit kell nézegetnünk, a kiságy, járóka, babakocsi mellett, amelyek egyik pillanatról a másikra kerítették hatalmukba a teret.
  • Kiváló megoldás lehet még az asztallapra helyezhető szék is, ami maximálisan igazodik kis helyigényével a szűken méretezett fészekhez.
  • Nem szeretnénk lebeszélni senkit a stílusos, design darabokról, mégis vannak bútorok, s azok csoportjába soroljuk az etetőszéket, amelyek esetén talán nem elsődleges a tökéletes külső. Sőt, ráakadhatunk egy használt fa alapanyagúra, amelyet magunk is testre szabhatunk, saját otthonunk színeihez igazodva festhetjük át.
  • Ragaszkodunk a modern kialakításhoz? Fogunk találni megfelelőt éppúgy, mint az az anyuka, aki a klasszikus formákért rajong, vagy aki számára egyedül a műanyag képzelhető el.

Néhány évig állandó bútordarab lesz a lakásban, ne legyünk restek a kiválasztásnál.

(fotó: etsy.com, 100layercakelet.com)