Mini palacsinta gyümölccsel
Hozzávalók: ,
20 dkg liszt
1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
5 dkg kristálycukor csipet só
2 tojás 2,5 dl tej
5 dkg vaj
Szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, majd keverjük össze csomómentesre a továbbiakkal. Olajozzuk be a palacsintasütőt, majd amikor forró 8-10 centiméteres méretben evőkanállal alakítsuk ki a mini palacsintákat. Amikor aranyszínűre sült, fordítsuk meg és süssük a másik oldalt is. Helyezzünk egymásra 5 darabot, hintsük meg porcukorral és fogpiszkálóval átszúrt eperrel díszítsük.
Epres és kókuszos smoothie
Hozzávalók:
5-6 darab eper
1,5 dl kókusztej
1,5 dl görögjoghurt
egy banán fele
Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd töltsük egy magas pohárba. Díszíthetjük eperrel, mentalevéllel, kókusz szelettel. Tartalmas ital, rostban gazdag, kezdhetjük ezzel magunk is a napot, amikor éppen nem Édesanyánk részére készítjük.
Epres krémes desszert
Hozzávalók:
2 dl tej
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás puding
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál reszelt narancshéj
4 dl habtejszín habbá felverve
20 dkg jó minőségű háztartási keksz
20 dkg eper
Keverjük össze a hozzávalókat a tejszínhab kivételével. Amikor jó krémes, hozzáadhatjuk a tejszínhabot. Helyezzük egy üveg tálba a darabokra tört kekszet, majd pakoljuk rá a feldarabolt epret és a krémet felváltva. helyezzük hűtőbe2-3 órára. Üde desszert, ajánljuk Anyák napja mellett meleg nyári napokra.
(fotó: momastic.com, eatdrinkpaleo.com.au, enchantedmommy.com)