Jump to content

Ma megszelídíthetjük a viharos szelet!

2015. 04. 29. 09:47

Az időjárási kedvezőtlen velejárója a szél, amely bizonyos sportágakon, szabadidős tevékenységeken kívül csekély örömmel tölti ki a napot. Csavarjunk egyet a helyzeten és dolgoztassuk meg. Nem szélmalom készítését javasoljuk, csak egy kis muzsikára fogjuk be a nagy erejű levegőáramlást.

Fűrésszel készítsünk 12 darab bambusz rudat, 4 centiméterestől kedve egy-egy centiméterrel hosszabbat. Fessünk dekoráljuk színesre, mintásra, végül kapjon a felület lakkréteget. Fúrjunk a tetejükre lyukat, amellyel majd egy faágra erősíthetjük. A faágra pedig kb. 3-4 centiméterenként kerüljenek a furatok, így elegendő távolság lesz a rudak összekoccanásához. Helyezzük a teraszra, erkélyre.

Aki eddig megvált a fém kupakoktól sörözés vagy üdítőital ivás után, mostantól ne tegye. Gyűjtsön össze minél több darabot, majd alkalmazzon karikákat, amelyekkel egymáshoz illeszteti a láncszemeket. Sorban felhelyezhető egy kerek, felfüggeszthető alapra, konzervdobozra.

A Bambusz szélhárfához hasonlóan készíthetünk fém rudakból csilingelőt. Helyezhetjük egymás után sorban vagy kör alakban a dallamadó rudakat. Maradhat eredeti küllemében, festhető, ha egyedivé szeretnénk varázsolni.

A konzervdobozok sokféle felhasználási lehetőségei mellé egy meglepő megoldás. Különböző méretű, magasságú dobozokkal és a tetejükkel dolgozzunk, színessé tehetjük festéssel, akár festékszórással, fúrjuk ki, és függesszük fel oly módon, hogy egymással érintkezhessenek a szél segedelmével.

Már nem használt evőeszközökkel is készíthető szélhárfa. Fúrjuk ki a nyél tetejét, damillal fűzzünk rá díszítésként gyöngyöket, majd helyezzük egy faágra, ezúttal is szem előtt hagyva, hogy kellő távolságban legyenek az alkatrészek.

(fotó: craftionary.net, chicaandjo.com, handsonaswegrow.com, skiptomylou.org, bloglovin.com)