Lehet vendégváráshoz elkészített falat, vacsora vagy másnapi ebéd a munkahelyen.
A hozzávalók:
1 fej brokkolli
4 gerezd fokhagyma
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
10 dkg apróra tört mandula
10 dkg zsemlemorzsa
10 + 10 dkg darált parmesan
1 friss tanyasi tojás
só és bors
Aprítógéppel készítsd elő a brokkoli fejeket, keveset használhatsz a zsenge szárból is, add hozzá a fokhagymanyomóval pépesített pikáns ízesítőt, majd keverd hozzá egyenletesen a felaprított vöröshagymát, mandulát és 10 dkg sajtot. Sóval, borssal tedd még különlegesebbé a masszát, majd 1 szép nagy előre felkevert tojással lágyítsd a hozzávalókat. Kenj olajat a muffintepsi mélyedéseibe, majd vizes kézzel készíts fasírtgolyókat, forgasd meg a maradék parmesánban majd helyezd az előkészített tepsibe. Süsd meg középmagasan 180 °C-on 15-18 percig. Illatos és fenséges eledelt kapsz. Kínálhatod előételként és köretként is. Tökéletesen passzol hozzá egy pohár száraz fehér bor.
Jó étvágyat kívánunk!
(fotó: thiscountrygirlcooks.com)