Jump to content

10 tipp az illatos otthonért

2015. 04. 07. 22:27

Mikor érezted legutóbb, hogy lakásodba lépve kellemes illat fogad? Elgondolkoztunk mi is ezen, majd összegyűjtöttünk a napi rutin által nyújtott illatteremtőket.

  1. Minden nap szellőztess többször, rövid időre. Így megszabadulhatsz az elhasználódott levegőtől, frissel töltve meg a helyiségeket.
  2. Süss süteményt! Ínycsiklandozó illat tölti be az otthont, különösen, ha fahéjat, vaníliát is használsz a házi finomság tésztájához.
  3. Használj friss illatú öblítőt, teregess ki reggel, s mire hazatérsz a munkából megtapasztalhatod, hogy ruháid mellett a lakás is finom illattal rendelkezik.
  4. Ablakpucolás során használt tisztító is hosszan érezhető, friss illattal tölti be a teret. Amit még fokozhatsz azzal, ha a kimosott függönyt nedves állapotban helyezed vissza a helyére, az öblítő illatát hosszan érezheted.
  5. Mindig legyen friss, illatos vágott virág az étkezőasztalon, vagy a komódon. A tavaszi virágok közül válaszd a fréziát, jácintot. Ültess a kertbe rózsát, jázmint, orgonát lehetőleg a bejárati ajtó közelébe. Az ültetés ajánlott akkor is, ha teraszod vagy erkélyed, széles párkányod van, használj kaspót, balkonládát.
  6. Reszeld le egy citrom héját, a citrus illóolajok azonnal betöltik a teret.
  7. Helyezz illatgyertyákat az előszobaszekrényre, polcokra, komódra, lerakóasztalra. Még meg sem kell gyújtanod, illatuk már így is intenzíven érezhető.
  8. Rakj rendet hetente a hűtőben, így nem fordulhat elő, hogy egy megromlott étel szaga terjed a konyhában azonnal, ahogy kinyitod a hűtőszekrényt.
  9. Legyen kéznél a konyhában mindig friss fűszernövény, illatos és szép látvány.
  10. Főzzél aromás teát vagy kávét, belengi az illat az egész otthont.

(fotó. cynthiarowland.com)