Jump to content

5 tipp, hogy mit szerezzünk be a húsvéti terítéshez

2015. 03. 22. 15:04

Az ünnepek, amellett, hogy megálljt parancsolnak a nagy rohanásban, lehetőséget kínálnak, mondhatni tálcán, hogy környezetünket, otthonunk szegleteit felöltöztessük, hangulatossá tegyük. A magunk kedvére és a vendégvárásra készülve. Fókuszban az étkezés és annak kellékei.

Készítsünk vagy vásároljunk tavaszi hangulatú asztali futót. Ezzel a pénztárcakímélő megoldással minden egyes alkalommal új arcát mutathatja normál terítőnk. Ezért is ajánljuk minden kezdő háziasszonynak, hogy fehér terítő legyen otthon. Praktikus oldalát számos alkalommal részletezzük. Elengedhetetlen, mint a fekete ruha a gardróbszekrényből. Amennyiben az asztallap felülete önmagában is szép, rusztikus, elegendő pusztán asztali futóval lefednünk.

A húsvét dekorálásába maximálisan belefér a fonott kosár, fa kiegészítők. Nem árulunk el nagy titkot, hogy ugyanezek a tálalási eszközök a mindennapokban is helyt állnak, könnyen variálhatók, nem pusztán egyetlen funkcióval láthatjuk el. Ahogy a kosár tárolhat kenyeret, gyümölcsöt, süteményt, húsvét alkalmával díszes tojások mellett mutat jól. A fa tányér, vágódeszka sem feltétlen az előkészítés eszköze, a asztalon, mint tálalási kiegészítő alkalmazható, könnyeddé teszi a látványt. A természetes alapanyagú tárgyakkal a tavaszi hangulatot erősítjük, ritmust vihetünk az asztalnyi látványba.

Bátran nyúljunk a színekhez. Megjelenhet a már említett asztali futón, a szalvétán vagy a tányérokon, poharakon. Utóbbi esetén azonban ajánljuk inkább kevés, szorosan az ünnephez kapcsolódó minta vagy színvilággal dekorált eszköz vásárlását. Szemben a teljes színes étkészlet beszerzése mellett, amit mindennapos használatuk miatt már nem fogunk kiemelkedő jelentőségűnek látni, vásároljunk inkább neutrális megjelenésű kollekciót. Amit minden alkalom során testre szabhatunk, megújíthatunk a kiegészítőkkel. Azonban maximálisan hívei vagyunk a családi hagyományok megteremtésének és megőrzésének. Adott esetben olyan tárgyiasult kiegészítők használatával, amelyek minden egyes évben előkerülnek a húsvéti készülődés alkalmával. Emiatt szorgalmazzuk, hogy vásároljunk az ünnep elengedhetetlen motívumait megjelenítő tálalási eszközöket. Szigorúan az ízléses mezsgyén mozogva, kerülve a giccses példányokat. Inkább kevés díszes kelléket vásároljunk, kerülve a silányabbak lehetőségét azok csábító ára ellenére. Lássuk be, hogy hosszú távon szeretnénk használni szerzeményeinket.

Ne feledkezzünk meg a szalvétáról, mint egyszerű és könnyen megvalósítható dekorálási eszközről. Kerülhet köré szalvétagyűrű, díszíthetjük egy tavaszi rügyező ággal, húsvéti hangulatú szalaggal.

Az ünnepi asztal hangulatának kialakításakor elengedhetetlen az élő növény, vágott virág, rügyező ág, barka. Bőséggel használjuk, mert a csodálatos látvány mellett az üdeséget a helyiséget belengő illatoknak is köszönhetjük.

(fotó: pinterest.com, ebay.com)