Jump to content

Dekorálj azzal, amid van! 7 budget ötlet.

2015. 03. 10. 19:29

A tavaszi megújulás jegyében gyűjtsd magad köré a már megunt holmikat, azok átcsoportosításával, kismértékű átalakításával új élettel töltheted meg otthonod helyiségeit. Egyúttal megszabadulhatsz a felesleges holmiktól.

A tavaszi nagytakarítás jegyében szedd le a polcról az összes könyvedet, portalanítsd kedves olvasmányaidat és persze a polcot, szekrényt is, majd a könyveket színek szerint csoportosítva helyezd vissza. A hangulat pusztán az olvasnivalók cseréjével megváltozott, s még pénzedbe sem került.

Rajzolj mintát vagy feliratot az egyszerű zsákvászon párnára. Használj hozzá hobbifestéket vagy filcet. Először rajzold fel a kontúrokat, majd következik azok kitöltése. A mintakialakításhoz nagy segítség lehet a sablon, amelyet némi kreativitással magad is elkészíthetsz, nyomtasd a mintát pauszpapírra, majd snicerrel vágd ki, helyezd a párna felületére és festékes ecsettel, szivaccsal nyomkodd az anyagot a textíliára a hézagokon keresztül.

A terracotta szép volt, jó volt, már nem illik otthonunkba. Fessük kedvünkre, használhatunk táblafestéket vagy színes akrilfestéket, koptathatjuk vagy festhetjük színátmenetesre, ragaszthatunk rá dekupázs papírt, ez utóbbiból valami trendi virág-vagy geometria mintásat.

Készíts koszorút egy kiselejtezésre szánt könyv lapjaiból, csavard tölcsérekké a lapokat egyesével, majd ragaszd fel egy kartonból kivágott körsávra. A shabby chic jellegű DIY koszorú sok otthonnak lehet ideiglenes dekorációja, sőt ha nagyon megtetszik akár a tavasz színeit idéző színes papírokból is elkészíthető.

A fel nem használt csomagolópapírokat tekerd fel, kötözd össze és azokat, amelyek a tavaszt idézik, helyezd egy kosár vagy láda előterébe, a többi elé.

Maradék anyagokból turbózd fel a függönyt. Varrhatsz rá négyzeteket, háromszögeket, minél színesebb és mintásabb, annál jobban mutat egy fehér, unalmas függönydarabon. Készíthetsz fodrokat, összeállíthatod színátmenetesen vagy attól függetlenül.

Megmaradt léceket fűrészelj egyforma méretűre, fesd be a hobbyfestékkel, lakkozd le és már kész is a vidám, egyedi, újrahasznosított lábtörlő. Ha már belelendültünk a lábtörlős ötletbe, saját ízlésedre formálhatod mintát felhasználva spray festékkel a teljesen neutrális alapú, akár strukturált felületű koszfogót.

Kezdd el holnap, ne halogasd!

(fotó: livinginashoebox.com, scraplifters.com, handimania.com, fancyhouseroad.com)