Jump to content

Öko Valentin-nap

2015. 02. 09. 22:45

A mesterséges marketing ünnep abba az irányba terel, hogy szórjuk pénzünket felejthető csecsebecsékre. Ehelyett dönthetünk a tudatos szerelmesek napja mellett és meglephetjük kedvesünket egy darabka „zöld szívvel”.

  • Írjunk fel egy kedves szót, kapcsolatunkra jellemző mondatot, rajzoljunk vidám illusztrációt újrahasznosított papírra. Hát nem az a lényeg, hogy gondolunk kedvesünkre?
  • Virágzó szobanövény sokkal tovább tart, mint egy gyorsnevelésű, felturbózott vágott virág, amely ráadásul néhány napon belül el is hervad. Érzékeltesd pároddal, hogy sokkal jobba örülnél, ha hosszútávon élvezhetnéd virágos ajándékát.
  • Amennyiben mindenképp vásárolni szeretnél ajándékot, akkor se csábulj el a tárgyak világa felé, lepd meg kedvesed élménnyel, amelyen közösen vehettek részt. Egy régóta halogatott kulturális programra szóló belépő, színházjegy, kiállítás látogatójegy nem pusztán önmagában jelent figyelmességet, a közösen átélt élményben egymásra figyelhetünk.
  • Ingyen ajándék lehet egy a másik által kevésbé kedvelt feladat vagy ügy elintézése. Ezzel aztán maximálisan védjük a környezet, kíméljük a pénztárcánkat és tehermentesítjük párunkat, legalább arra a napra.
  • Adj időt szerelmednek, ez aztán még pénzbe se kerül. Fogd meg a kezét és menjetek el sétálni, kirándulni, túrázni, kinek milyen a teherbíró képessége. Figyeljetek egymásra, beszélgessetek! Ennél tartalmasabb ajándékkal nehéz meglepni kedvesünket.

Ugye mennyivel szebb egy ilyen Valentin nap?

(fotó: fineartamerica.com)