Jump to content

Végre fehérbe borult a természet. 8 hópihe DIY ötlet.

2015. 01. 26. 13:39

Nagyon vártuk a fehér hópihéket, reménykedtünk karácsony előtt, izgatottan gondoltunk rá, hogy mennyi pluszt adna a téli szünethez, vágyakozva idéztük fel a ropogó hóban tett kirándulós lépéseinket, egy korábbi kacagós hóemberépítést. Hát tegnap megkaptuk. Ezen felbuzdulva dekorálhatunk hópihe inspiráció alapján.

Szedjünk szét maréknyi facsipeszt és ragasszuk össze a hátukkal, majd az így keletkezett párosokat egymáshoz illesztve kialakíthatjuk a hópihe alakot. Fessük le fehérre, felfüggeszthető az ablak mellé, polc alá.

A papír mindig kéznél van. Az interneten számos sablon, mintakészítő útmutatás található. Szükségünk lesz teljesen egyszerű, A4-es méretű papírlapra és egy kis vágófejű, éles ollóra. A többi lessük el a monitorról.

Évek óta kering a DIY köztudatban a papír alapú hajtogatós hópihe instrukciója, mi sem hagyjuk ki, hátha valaki még nem találkozott vele. 6 darab A4-es fehér papírlapból készül, alakítsuk négyzetté, majd kövessük a lépéseket.

Ragasztópisztoly, kontúrfesték nem feltétlen található minden háztartásban, bár gyanítom egy kreatív család kézműves ládájában fellelhetők ezek az eszközök. Nyomtassunk ki hópihemintát, helyezzünk átlátszó fóliát, akár genotherm tasakot az illusztrációra, majd a kontúrfestékkel rajzoljuk át. A száradási időt megvárva dekorálhatunk vele, ragaszthatjuk ablaküvegre, tükörre, csempére, gyerekszobában szekrényre.

Ragasztópisztópisztollyal készítsük el az ábrát egy sima felületre, laminált lapra, megmaradt csempére. Száradás után, ami ezesetben néhány pillanat, éles késsel fellazítva leválaszthatjuk az alapról, felfüggesztve díszíthetünk vele. Bátrabbak egyenesen az ablaküvegre "rejzolhatnak" a ragasztópisztollyal.

Pálcika hópihék igen egyszerű munkával készíthetők. Készülhet hurkapálcikából, fa pálcikalapokból, szívószálból. Tervezzük meg a mintát egy sablon, illusztráció alapján, vágjuk méretre a pálcikákat és ragasszuk össze folyékony ragasztóval vagy ragasztópisztollyal. Szükség esetén lefesthetjük.

Gyufából is lehet hópihe. Vágjuk ki kartonból az alapot, majd kenjük fel a ragasztót a felületre és egymáshoz igazítva, kissé sziszifuszi munkával, ám nagyon egyedi végeredményt hozhatunk létre.

Rajzoljunk filccel hobbi boltban, virágosnál vásárolható fakorongra hópihe alakzatot, majd a kilukasztva lehetőségünk lesz szalaggal átkötni, felakasztani, girlandot készíteni.

(fotó: pinterest.com)