Jump to content

Te mit söpörsz az ágy alá?

2015. 01. 12. 15:52

Kisebb alapterületű otthonok kényelmes és élhető kialakításához, a praktikus tárolóhelyek megteremtéséhez minden ötlet jól jön. Kifejezetten értékes a hálószobában az ágy alatti rész, ahova jobb esetben nem a gondjainkat, hanem rengeteg holmink bizonyos darabjait helyezzük.

Használjuk ki a nem éppen szem előtt elhelyezkedő területet ruháink, cipőink tárolására. Az ellentétes évszakon viselt öltözék remek módon eltűntethető, átláthatóbbá tehetjük az aktuális ruházat hajtogatott vagy vállfás tárolását, kivonva a forgalomból az éppen nem keresett hacukákat, lábbeleiket. Készíttethetünk méretre szabott, kerekekkel ellátott, kihúzható óriásfiókot, amelyben hajtogatva vagy ruha és cipőtípusonként textilzsákokban raktározva találhatjuk holminkat. Alacsonyabb költségvetés esetén lakberendezési nagyáruházakban, barkács üzletekben fellelhetők tépőzáras vagy cipzáras, adott esetben téglaformára alakított zsákok, alacsony, fedéllel ellátott műanyag ládák, karton és műanyag dobozok.

A gyűjtő szemléletűek, akár filmről vagy zenéről legyen szó, a cd-ket rendszerezhetik és áttekinthetővé tehetik egy ágy alá betolható óriási tároló használatával.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy könyvek felett alszanak. Így is aktívvá tehető a hitvesi ágy alatti terület. Csak lenyúlunk a fekvőhely alá, ha éppen az esti fekvőpozícióban fejeztük be könyvünk olvasását, s folytathatjuk a remek szabadidő eltöltést egy újabb regénnyel.

Választhatunk tudatosan egyedi készítésű, magasított ágykeretet felmérve a lakás méreteinek hátrányát, az ágy alatti tárolóterület kiemelt fontosságát. Asztalossal készíttethető, a tárolókkal egyetemben az ágy stílusa is tökéletesen passzolhat az általunk kívánt stílushoz. Egy ilyen megoldás az otthon markáns bútora, látványeleme lehet, elterelve a figyelmet az ugyan másodlagos, de praktikus funkcióról.

Leleményes megoldásokkal aktívvá tehetjük és kihasználhatjuk ezt a közel 1 köbméternyi területet.

(fotó: myidealhome.tumblr.com, craftsmalls.com, proznet.com, colormob5k.com, centrallondonloft.co.uk)