Jump to content

Olyan éhes vagy, hogy egy lovat is meg tudnál enni?

2015. 01. 04. 13:24

Gyakorló háziasszonyok is örömmel fogadják a spagetti adagolót, ami túlnőtt a felesleges konyhai eszközök körén. Kitapasztalva a család befogadóképességét, nem kalkuláljuk alul a mennyiséget és nem készül felesleg sem, ha az adagok mennyiségének meghatározásához ezt a kecses eszközt vesszük igénybe.

Ez aztán a mókás tésztaadagoló. Maximálisan igazodik a család összetételéhez, a gyermekektől kezdve a nagyétkű nagybácsiig. Könnyen tisztítható, lapos kialakításával elfér a mindenes konyhai fiókba.

Hasonló elven működik a legismertebb spagetti adagoló, a növekvő igény figyelembevételével egyre nagyobb átmérőjű mérce kialakításával.

Paolo Gerosa a kedvelt tésztatípus hazájából származik, s talán az sem véletlen, hogy már ifjú kora óta a design tölti ki fő érdeklődési területét. Még az is lehet, hogy családja hölgy tagjainak szándékozott segíteni ezzel a szépen megformált, három különböző mennyiség meghatározásához képes adagolóval. Tökéletes forma, igazi olasz design darab.

Egy másik, ezúttal skandináv designer alkotása, amely szintén hármas méretkialakítással kecsegtet. Ám a praktikum mellett előtérbe került a helytakarékosság is, mert egy gyors mozdulattal egymásra forgatható a három eltérő átmérő, köszönjük Serge Atallah minőségi munkáját.

Fotósok előnyben, gondolhatnánk, amikor erre az innovatív példányra tekintünk. A megoldás helytakarékos, az igény alapján változtatható az eszköz átmérője. Ugye ismerős a forma a tükörreflexes fényképező belsejét örömmel tanulmányozó amatőr és profi fényképészek körében?

Szükséged van egy konyhai jobbkézre? Remek ötlet, a gumis kialakításon a barázdához igazítva kapjuk meg a kívánt adag méretét.

Festőpalettára hasonlít a következő spagetti adagoló, jó ötlet hobbifestők megajándékozására.

Remélem megjött a kedv egy jó kis spagetti főzéshez. Vidám készülődést, jó étvégyat hozzá!

(fotó: foodiggity.com, allmodern.com, amazon.com, loja.inexistencia.com, notonthehighstreet.com, oempromo.com, rig-tig.com, karmakiss.net)