Jump to content

Téli hangulattal körbeölelt virágdíszek

2014. 12. 26. 19:54

A karácsonyi ünnepek alatt üde színfolt otthonunkban a téli hangulattal, de nem kifejezetten karácsonyi motívumokkal díszített növény vagy virágdekoráció. Széppé teszi az étkezőasztalt, jól mutat egy komód tetején, helyezhető az íróasztal sarkára.

Használjunk örökzöld növények ágait, fenyő és tuja ágat, fagyalt, borostyánt, babérlevelet. Frissítő hatású néhány, a meleg szobahőmérséklet hatására rövid időn belül virágba boruló hagymás virág (pl. jácint). Natúr tobozokkal, nyers fadekorációval, száraz termésekkel kiegészíthetjük a kompozíciót. Szépen társítható az említett alapanyagokhoz zöld moha, zuzmó. Természetes hatást érhetünk el fatál, teknő alkalmazásával, szépen társítható a naturális szerzeményekhez bádog és üveg tároló is. Helyezzük el egymással harmonizálva a kompozíció részleteit, arra ügyeljünk, hogy asztalközép tervezésekor ne legyen túlságosan magas egyetlen felhasznált alkotóelem sem, egyébként zavaró lehet az egymással szemben ülők társalgásánál.

A kuglóf sütőformáról gyermekkori emlékek, nagymama utánozhatatlansüteménye törnek elő mindannyiunkból, s vélhetően szorosan kapcsoljuk a téli és karácsonyi pillanatokhoz. Helyezzünk bele fehér virágot, rózsát, kiegészíthető fenyő és örökzöld ággal, csipkebogyóval. Finoman érzékelteti a téli idillt, nem tolakodó a jelenléte, mégis egyértelműen a téli időszak jut eszünkbe.

Nagyon szépen virágzik az amaryllis, már nem pusztán piros színben kapható. Téli hangulatú kaspóba ültetve friss és mégis az évszakot idéző meghitt állapotot érhetünk el.

A fagyöngy sem maradhat ki a felsorolásból, ha éppen nem kívánunk alatta csókcsatába bonyolódni, akkor is ajánljuk, kedves otthonosságot kapunk általa.

A mikulásvirág ízlésesen párosítható a téli hangulat egyéb kellékeihez. Fehér színben kifejezetten szerencsés választás, helyezhetünk mellé tobozt, ágakat.

Nagyon kedveljük a kövirózsát, afféle jolly joker, mert kiemel és háttérbe szorul, ahogy éppen szeretnénk, azt azonban nem lehet tőle elvenni, hogy furcsa külsejével fontos téli dekoráló elem.

(fotó: millashem.blogspot.com.es, gardenista.com, wunderweib.de, pinterest.com, longfield-gardens.com, nordingarden.blogspot.com, vibekedesign.blogspot.co.uk, tradgardsflow.blogspot.com, flowerona.com)