Jump to content

A nem mindennapi fehér karácsonyfa

2014. 12. 21. 22:10

Jobbára lakberendezési magazinok fotóin, trendi üzletek kirakatában találkozunk fehér karácsonyfával. Vajon mi lehet az oka, hogy míg néhányan örömmel helyezik otthonukba, a többség el sem tudja képzelni?

A válasz egyszerű, a szeretet ünnepén nehezebben vállaljuk be a szélsőségeket, szeretjük a hagyományos formát, a tradicionális zöld fenyőalapot. Ami lehet éppúgy élő, vágott vagy konténeres, mint az egyre népszerűbb műfa. A tartózkodást, a természetes zöld szín kényszerű nélkülözése mellett az okozhatja még, hogy nem mindenki tudja elképzelni a nem eredetit. A fehér csakis mű, nincs mese. Viszont semlegességével remek alapot teremt a díszítéshez.

Gyönyörű, ha pusztán fehér dekorációs elemek kerülnek rá, kontrasztos lehet a mellé jól megválasztott színnel. A főfotón bemutatott különösebb anyaghasználatú karácsonyfáknak ne tulajdonítsunk fészek-kompatibilis jelentőséget, ám lássuk be, tematikus üzletdekorációnak tökéletes.

Na nem az ajándékok mellé, de a lakás valamely szegletének dísze lehet a gúlára ragasztott számos fényes gömb.

Fából az alakzatot követve készülhet ez a sajátos műfenyő, amely szintén nem tekinthető ideális Szent Estét kísérő dekorációnak, egy a lakásdíszítés lehetőségei közül.

Az utolsó ötletünk pedig ez a spirális alakzatú különc megoldás. Modern lakások kelléke.

Bármennyire különc a fehér faalap, karácsonyi hangulatot, ha nem is szokványosan, de méltósággal teremt körénk.

(fotó: pinterest.com, veetje.be)