Jump to content

Nevek a karácsonyi asztalon hozzájárulnak az ünnepi dekorációhoz

2014. 12. 18. 21:57

Nagyobb családi vagy baráti karácsonyi vacsoránál az ünnepi asztal díszítését kiegészíthetik az ültetés segítő nevek. Ötletek a téli motívumok felhasználásával készült egyéni névtartókra.

Az ünnepi hetek örök kelléke a fenyő mellett a toboz. Amennyiben könnyű megoldást keresünk, jó helyen járunk. Írjuk fel a neveket egy szépen strukturált papírra, szalagra, helyezzük a tobozra vagy mellé, ilyen egyszerűen széppé lehet varázsolni az asztalt.

Papírral sem rontunk a helyzeten, tegyük ünnepivé a csillogással. Kivágható arany vagy ezüst papírból a név, de használhatunk festéket, filcet is nevek felvitelére.

Címke mintára vágott papírra írjuk fel a neveket, ragasszuk csipeszre, amely hozzátűzhető a tányérra helyezett ünnepi szalvétára, vagy erősítsük egy szép talpas pohárra.

Betűnyomdával szódabikarbónás vagy só-liszt gyurmába nyomjuk bele a családtagok nevét. Szaggassuk ki a kívánt karácsonyi mézeskalács formát alkalmazva. Maradhat eredeti színén, lefesthetjük az asztali dekor színvilágához passzolva.

Nincs is kézenfekvőbb, mint a karácsonyfadísz felhasználása. Növeli az ünnepi hangulatot, kéznél van.

Törekedjünk a gyors, ám látványos megoldásokra. Van elég teendő a főzéssel, sütéssel, pár percet azonban érdemes rászánni a dologra, nagyon látványos kiegészítése lehet a karácsonyi terítéknek.

(fotó: decoholic.org, peagreenboat.com, beakupcrafts.co.uk, pinteerst.com)