Készítsük el a szokásos módon kedvenc kekszünket, vagy a mézeskalácsot, majd sütés és hűlés után díszítsük fantáziánk vagy az inspiráló fotók alapján. Használjunk apró csőrű nyomózsákot, ecsetet, a könnyebb alkotást segítő eszközöket. Amennyiben nincs megfelelő szaggatónk, használjuk a szívet, az talán minden háztartásban fellelhető, s egy csavarral ne a megszokott, hanem elfordított módon dekoráljuk.
Nagy sláger a pop cake, ezúttal kapjon Mikulás fejet. Sütés után szúrjuk pálcikára a finomságokat, helyezzük stabil alapba az alkotás idejére, belenyomhatjuk kenyérbe, alkalmas lehet aprókaviccsal megtöltött kaspó.
Ezúttal a torta bevonása idézze a nagy napot, ragaszkodjunk a piros és fehér színvilághoz. Ügyeskezűek ételfestékkel színezett, vagy már az adott színre gyúrt, készen vásárolható marcipánból gyúrják ki a magfelelő alakzatot. Megmosolyogtat mindannyiunkat a mókás küllem.
Tökéletes alap a Mikulás tematikához a muffin. Készítsük el a megszokott módon, ám a tetejét díszítsük a mai nap jellegzetes motívumaival.
Jó szórakozást! Este ne felejtsétek kipucolni a lábbelit!
(fotó: eatmyhatsa.blogspot.com, qastore.com, sanpietro.ca, blog.homeseasons.com)