Jump to content

Tobozzal dekorált otthonunk szebb lehet, mint gondolnánk

2014. 12. 04. 09:37

A tobozokból készített díszek a maguk egyszerűségében is nagyon hangulatos, karácsonyi külsőségeket fokozó dekorációval díszítik környezetünket. Lessünk el az ötletekből, alakítsunk ki magunk természetes ünnepi hangulatot.

Szükségünk lesz minél több tobozra, az csak hab a tortán, ha különböző fenyőfajták terméséhez volt szerencsénk hozzájutni. Az előrelátó kreatívok már az őszi kirándulások alkalmával megtöltötték a hátizsákot a gyűjtögetést követően. A többieknek ajánljuk a virág- és kreatív boltok, barkács- és lakberendezési üzletek dekor részlegét. A munkát segítheti ragasztópisztoly, használjunk spárgát, a lakás vagy a majdani karácsonyfa, ünnepi asztal színvilágához illő szalagokat.

Karácsonyfadíszként a kisebbeket ajánljuk a könnyebb felhelyezhetőség érdekében. Ragasszunk a csúcsára, vagy éppen az alsó részére vékony szalagot, masnit, lefújhatjuk műhó spay segítségével a széleket.

Nagyon szépen mutat koszorún, bátran keverhetjük modern stílusú díszekkel, csillogó felületű gömbökkel, masnikkal. Egyfajta neutrális társ a toboz az alkotás során, s tökéletesen megteremti az eltérő anyaghasználatban az egyensúlyt.

Szalagokra ragasztva nem pusztán a fát díszítheti, a nagyobb darabok jól mutatnak ajtóra, szekrényre akasztva, netán a becsomagolt ajándék kísérőjeként.

Készíthetünk toboz girlandot, ezúttal is nagy segítség a ragasztópisztoly. Kerülhet a kandalló köré, ajtófélfa fölé, szekrényre vagy a komód feletti üres falfelületre.

S ha éppen nincs kedvünk ragasztgatni, hát csak helyezzük bele egy szép tálba, kaspóba, rakjunk mellé, köré még valami karácsonyi elemet, s ezzel az egyszerű megoldással is nagyon szép természetes hangulatot teremthetünk.

Jó készülődést, álljunk meg minden nap az advent alatt egy-egy pillanatra, tegyük hangulatossá környezetünket, készítsük lelkünket. Nincs is nagyobb öröm, mint saját készítésű tárgyakkal csinosítani karácsonyra otthonunkat. A toboz dekorációt azért is kedveljük, mert pénztárcabarát.

(fotó: qastore.com, housetohome.co.uk, digsdigs.com)