Jump to content

Hangolódás a fehér arany párossal

2014. 11. 21. 21:51

Néhány nap és meggyújtjuk az első adventi gyertyát, belesodródunk a nagyáruházak hetek, netán hónapok óta tartó karácsonyi őrületébe vagy továbbra is nagy ívben elkerüljük, és napról napra, a maga nemes medrében készítjük fel lelkünket és környezetünket a legszebb ünnepre.

Kezdetben csinosítgassuk otthonunkat apró tárgyakkal, olyan változtatásokkal, amelyek finoman jelenítik meg a magasztos karácsony előtti harmóniát. Tegyünk egy képzeletbeli körültekintést a fotelból, nézzük egy forró csoki mellől végig a nappalit, melyek azok a nemkívánatos tárgyak, kiegészítők, amelyeket egy időre vagy akár végleg nélkülözni tudunk. Csempésszünk be helyükre papírból készült, vagy átalakított, készen vásárolt vagy megörökölt, fehér-arany színvilágú tárgyakat.

Megteszi egy egyszerű lámpacsere, a korábbit átrakhatjuk a lakás másik részére, az íróasztalra a fehér háttér elé kerülhet egy aranyszínű, máris megváltozik és meghittebb stílusúvá válik a hangulat.

Több idő és energia meglétével festéssel újíthatunk a megszokott hangulaton. Tételezzük fel, hogy a fehér hálószobába térünk be minden este. Ragadjuk meg az óriás vonalzót, a mérőszalagot és vízmértéket, s tapasszunk maszkolószalagot a falra, alakítsunk ki cikk-cakkokat és irány a fal az aranyfestékes hengerrel. Hát nem elképesztő a hatás? Egy kicsit ünnepibbé is varázsoltuk a helyiséget, olyan ünnep minden nap típusúvá.

Festhetünk kis felületet, főleg a feni falhoz képest, régi vagy megunt gyertyatartót alakítsunk át ünnepibbé. Fehér és arany hobbifestékkel dolgozzunk, vigyünk bele esetlegességet, több tárgy egymás mellett ugyanazzal a színvilággal harmóniát teremt, ha egyiken nagyobb, másikon kisebb mennyiségben használjuk ugyanazt a színt. Lehet ferdén, merőlegesen vagy függőlegesen, mégis megtaláljuk az egységességet.

S amennyiben valaki mostanában tervez antikolást, bátran tegye fehér és arany használatával. Meglepő fordulatot ér el ezzel a párosítással koptatott felület.

Használhatunk a hangulat fokozásához fehér-arany asztali futót, csíkos szalvétát a terítésnél, arany vázába helyezett fehér virágszálakat, felfüggeszthetünk e két színben pompomokat a plafonra.

(fotó: dailyarchdesign.com, homedecorators.com, brit.co)