Jump to content

Ma van a nemzetközi férfinap, kedveskedjünk párunknak!

2014. 11. 19. 19:21

A nagy múltra nem tekintő ünnep 1999-ben indult útjára az ENSZ támogatásával, Trinidad és Tobagóban. Azóta világszerte számos ország csatlakozott a mozgalomhoz, amelynek lényege, hogy elismerje a férfiakat, életük különböző területein betöltött szerepükért, felhívja a figyelmet egészségük megőrzésére, méltányolja közösségi és karitatív mivoltukat.

Magyarország 2009 óta kíséri figyelemmel a mozgalom égisze alatt az erősebb nemet. Bár mi mindannyian a gondoskodó nő szerepében nem ezen az egyetlen napon igyekszünk párunk kedvében járni és dicsérni, a mai nap remek indíttatás arra, hogy végiggondoljuk, hogyan tehetjük otthonunkat férfias praktikus ötletetekkel még kényelmesebbé a szeretett társ részére. Ezzel két legyet ütünk egy csapásra, mert a rendszer lehetőség a rendre, a rend pedig a környezetben élőket is rendben tartja. És a pakolásnál, takarításnál is könnyedebben, gyorsabban haladunk, ha a tárolásra kialakult megoldásokkal vesszük magunkat körül.

Íme a leggyakoribb férfias használati tárgyak:

Soha nem látott méreteket ölt a férfiak érdeklődése az öltözködés és a divat iránt. Már nem pusztán női privilégium a bőséges ruhatár. A nadrágok, ingek, zakók és egyéb kiegészítők tárolására legjobb egy jó nagy gardróbszekrény, amiben praktikus ötletekkel, nadrágtartóval, fiókokkal és rekeszekkel átlátható a sok ruha, könnyen hozzáférhető minden.

Igazi ezermester a családfő? Micsoda öröm érné, ha a szerszámai, barkácsolását segítő eszközei, alkatrészek és szerelvények jól áttekinthető fiókos rekeszekbe, fali tárolókba kerülnének. Kérjünk segítséget szakáruházban a vásárlás előtt, szánjunk rá 2 órát, hogy mindent elrendezzünk. Nagy lesz a hála, kisebb a rumli a garázsban vagy kamrában elhelyezett férfisarok körül.

Rajongunk a sportos férfiakért. A mozgás nem mindig úszható meg sporteszközök nélkül. Milyen jó lenne kialakítani egy helyet, ahol kizárólag ezek, a formájukból fakadóan nehezen tárolható tárgyak lennének. Alkalmas rekeszes, akasztós polc, a gardrób egyik sarka, vagy a beépített szekrény alsó része.

Kis változtatással, áruházakban, interneten bemutatott ötleteket a helyi adottságokhoz igazítva nagy változást hozhatunk a szeretett férfi pakolást kevésbé kedvelt életébe. Ráadásként készítsünk „maszkulin” desszertet :o).

(fotó: pomyslnapezent.blox.pl, houzz.com, liskta.com, amazon.com, kellynbakes.blogspot.com)