Jump to content

Rizslámpamentes éveink nem múltak el nyomtalanul

2014. 10. 21. 20:05

Visszakanyarodunk ehhez az egyszerű és filléres dologhoz, elhitetjük magunkkal, hogy jó lesz az ideiglenesen. Majd évekig nézzük csupasz puritán voltát. Hacsak nem vagyunk ötletesek és cicomázzuk fel kedvünkre.

A díszítésre alkalmazott technikákat vegyük sorba.

Festés

Ceruzával rajzoljuk fel a papírra a motívumot és fessük ki a kontúrozott ábrát, használjunk hobbifestéket. Gyorsabban haladhatunk akár filccel, s ha nem kívánunk nagyon elmerülni a mintakészítés világában, hát egyszerűen csak pöttyözzük meg a felületet. Készíthetünk ombre lámpaburát, kezdjük el az alsó részt festeni a kiválasztott színnel, majd azt egyre hígítva folytassuk a teteje felé haladva.

Dekupázs

Egy kiválasztott mintacsokrot ragasszunk a rizslámpa felületére dekupázs ragasztóval vagy csirizzel. Összehangolható a szoba egyéb dekorelemeivel a kiválasztott minta. Egyszerű lehetőség a gyerekszoba dekorálásának fokozására.

Papírragasztás

Dobjuk fel az unalmas fehér rizs lámpát egymaréknyi papírral, Hogy az éppen mintás vagy sima, fehér vagy színes, gömbre vágott vagy csíkozott, netán muffinkapszli. Az már csak rajtunk és a fantáziánkon múlik. Használjunk papírragasztót a fecnik felerősítéséhez.

A rizslámpa sosem volt arról híres, hogy óriási fénnyel látná el a helyiséget. Emiatt szinte csak hangulati elemként tud érvényesülni, vagy alkalmas a fényességre, ha mellé rakunk még néhányat.

Továbbra is azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg hosszútávon térjünk át valami tartósabb, komolyabb függesztékre.  

(fotó: bevanddara.com, scandinaviandeko.com, miceman.blogspot.com, craftingireland.wordpress.com, remodelista.com)