Jump to content

Bak, a hódító láb

2014. 10. 16. 23:14

Nincs az a trendszakértő, aki megjósolta volna, hogy a korábbi életében inkább munkalap alá való bak, mint asztalláb, ekkora sikerrel hódítja meg a bútorválogató otthonteremtőket.

A varázslat abban rejlik, hogy a bak ajánlat a legegyszerűbb megoldáshoz nyúl. Konkrétan ahhoz, hogy két egyforma baklábra helyezhetünk bármilyen asztallapot. Ezzel a lehetőséggel azt érhetjük el, hogy valóban egyszeri és egyedi asztalunk álljon a dolgozószobában, a hálóban vagy az étkezőben. Ez nem teljesen igaz, annak ellenére, hogy minden idegszálunkkal arra törekszünk, hogy különbözzünk másoktól, sokszor éppen azt és úgy valósítjuk meg, ahogy azt már valahol láttuk. Tehát, ha ettől az apróságtól eltekintünk, kijelenthetjük, hogy a testreszabott asztalváltozatok kategóriában bizony a bak vezet. Mi sem egyszerűbb, mint a két lábra ráhelyezni a méretre és külsőségekre számunkra megfelelő sík alanyt.

Így kezdődött a legendája is, használták festő-tapétázó szakemberek, akik a munkájukat segítették ki a könnyen szállítható ideiglenes asztallal. Előszeretettel alkalmazták mérnökök, építészek, akik kényelmesen szétteríthették skicceiket és a precíz odafigyeléssel készült - és látványterveket, dönthették az asztalt, a bak megfelelő beállításával, megkönnyítve a rajzolást. Majd eljött a pillanat, s teljesen átlagos használattal került az enteriőrökbe.

Ne csodálkozzunk, ha a család ebédhez a húsleves kerül rá, vagy alacsonyabb példányával a nappali közepét díszíti, mint dohányzóasztal. A design nem kerülte el, a bak olykor kecsesebbé válik, máskor színesedik. S az asztallap sem feltétlen csak fából képzelhető el. Remek partner a közel sem stílustiszta hangulatú helyiségek meglévő bútorai mellé.

Bátran ajánljuk, sokoldalú és modernizált változataival kinőtt az ideiglenes bútorok köréből.

(fotó: design-milk.com, homeposh.com, canchief.com, shophorne.com, dezeen.com, menudesignshop.com, awhiteroom.com)