Jump to content

Inspiráció őszi virágokkal

2014. 10. 11. 20:34

A virágok kecses szirmai által megformált dekorációk a legszőrösebb szívű otthonteremtőt is meglágyítják. Összegyűjtöttünk néhány ötletet arra, hogyan használhatjuk az őszi virágokat motívumként otthonunkban.

Kezdjük gyorsan a falakkal. Választhatunk krizantém vagy dália mintájú tapétát. Nem szükséges azokban a színekben, ahogy megszoktuk. Éppen ez az izgalmas benne, hogy ugyan egy őszi, tenyérnyi virágfejű inspirálta és varázsolta el a tapétaminta tervezőjét, mégsem eredeti színeiben jelenítette meg. Ezért bármely enteriőrben remek módon alkalmazható, mert a színekkel játszadozhatunk, feldobhatjuk a mintával a teret, s ugyan őszi virágokra hangolódtunk, mégsem kizárólag ebben az évszakban tekintünk majd rá elégedetten.

Ezt a hangulatot – ha nem teljesen egy az egyben –de megteremthetjük stencil és festék alkalmazásával is. Válasszunk a helyiség meglévő színeihez passzoló 2-3 félét, helyezzük a falra a mintalapot, majd a festékbe mártott szivacsfejű ecsettel nyomkodjuk a falhoz a színt a kivágott réseken keresztül. Kedvezőbb áron alakítható ki a kellemes hangulat.

Visszaköszönhet őszi virághangulat az alkalmazott textíliák, drapériák segítségével. Egy szép, virágmintás szőnyeg, ágytakaró vagy díszpárna tartalmassá teszi a neutrális hátterű kanapét, szobát.

DIY ötlettel is szolgálunk. Ugye első megtekintésre nem gondolnánk, hogy saját készítésű keretről van szó. Elég sziszi-fuszi munka, ugyanis műanyag kanalak nyelét szükséges eltávolítani, majd egy karton körsávra ráragasztani. Ez egy piros változat, ami eredeti színében érvényesül. Amennyiben más színnel szeretnénk dolgozni, vásároljunk fehér kanalakat, s fessük le utólag. Olyan ez, mint egy jó receptkönyv, valamit kihagyunk, valamit hozzáadunk. Szép alkotás születik, ha több színt, esetleg ombre módon használunk.

Gondolkozzunk bátran őszi virág motívumban, nem fogjuk megbánni, mert közel sem pusztán az ősz színeiben használhatjuk, egész évre jó kedvre derít.

(fotó: artfire.com, etsy.com, thatswatchesaid.net, fashionwallpaper.co.uk, denydesigns.com, refurbished-ideas.com)