Hétvégén több idő jut a részletekre. Nagyobb kedvvel állunk a főzésbe és a terítésre fokozottabb figyelmet fordítunk. A legegyszerűbb asztalterítő és étkészlet is elkezd élni, ha mellé helyezünk az aktuális, konyhában fellelhető kincsekből, ezúttal nem a gyümölcsökből, hanem a zöldségekből egy csokornyit. Mi tagadás szokatlan formája a dekorálásnak, ám az inspiráló fotókat elnézve mindannyian elismerhetjük, hogy van benne fantázia. Mégiscsak jobban tetszeleg az asztalon egy adag friss zöldség a tálalást szépítve, mint műanyag másolatuk. Ha szerencsénk van, még illatuk is hozzájárul az új élményhez, a nevezzük úgy: „őstermelő dekor”-hoz.
Készítsünk egyedi gyertyatartót csípős paprikából. 2 eltérő méretű üvegtál közé körbe illesszük a kicsi csípőseket, ne aggódjunk a hangulat nem lesz az.
Vájhatunk az érintett masszív alapba egy joghurtos ital flaskájának megfelelő mélyedést, amelyet vízzel feltöltve helyezzünk a kialakított résbe, majd állítsuk bele újdonsült vázánkba a virágokat.
A lusta változat, amikor egyszerűen a fellelhető zöldségeket egymás mellé vagy egy tálcára, falapra, nagyméretű vágódeszkára helyezzük szépen elrendezve. Alkalmazhatunk hasonló színvilágúakat, kompozíciót készítve és kihasználhatjuk a színes kavalkád nyújtotta látvány előnyeit is.
Szurkáljuk fel a kelbimbót tűzőhabra fogpiszkáló segítségével.
S a végére még egy kis folyatatás a káposztafélék dekoráló erejének magasztalásával. Mire képes néhány levél, színt és vicces körítést varázsol a szimpla üvegek mellé.
Reméljük felkeltettük az érdeklődést e nem hagyományos dekorálási lehetőséghez, s legközelebb más szemmel történik a hétvégi bevásárlás a zöldségesnél vagy a piacon.
(fotó: artofweddingspdx.com, pinterest.com, imquilternity.blogspot.hu, theknot.com)