Hozzávalók (4 főre / 4-6 almához):
4-6 piroshéjú alma (ne legyenek túl nagyok)
25 dkg cukor
1 dl víz
2 evőkanál méz
piros ételfesték
pálcika vagy faág
Keverjük össze egy lábasban a cukrot a vízzel, majd a mézzel, olvasszuk össze a hozzávalókat. Amikor felolvadt a cukor, a forró folyadékhoz adhatjuk az ételfestéket, keverjük egyenletessé, forrasszuk össze, majd alacsonyabb lángon még főzzük pár percig. Ezzel készen vagyunk a bevonóval, tegyük félre, hogy hűljön, sűrűsödjön, jól tapadóvá váljon.
Az almákat tisztítsuk meg jó alaposan, akár le is forrázhatjuk, szabadítsuk meg a héjat a viaszos bevonattól, hogy a máz jobban tapadjon. Szúrjunk faágat, vastagabb pálcikát a szárhoz (amit természetesen előtte eltávolítottunk.) A candy apple nyalókanyéllel megfogva a tisztított almákat mártsuk a piros bevonóba, forgassuk, jusson mindenhova. Helyezzük vajazott vagy olajjal bekent sütőpapírra, zsírpapírra a kész remekműveket, s amint megdermedt a cukor tálalhatjuk ízléses tányéron, fa alátéten.
Jó étvágyat kívánunk az édes bűnbeeséshez!
(fotó: thegirlylooks.com)