Jump to content

Tök jó évszak!

2014. 09. 17. 18:42

Amikor reggelente később ébredezik a Nap. Amikor már párás, ködös a természet. Amikor magunkba szívjuk azokat a bizonyos, máshoz nem fogható telt illatokat a szabadban. Amikor nappal kellemesen simogat a meleg, ami hirtelen hűvös estébe fordul. Akkor megérkeztünk a színes és tartalmas töltekezős évszakba.

Egy újabb lehetőség a dekorálásra. A friss és üde színeket felváltják a mély tónusok. Előkerülnek a takarók, nagyobb szerepet kapnak a kanapén a kuckózáshoz. Hangsúlyosabbak a párnák, a nyári erőtől duzzadó énünk bélelt környezetre vágyik. És egy kis őszi hangulatra, beengedjük e csodálatos évszak lelkét az ablakon, színeivel játszunk a terítésnél, új stílust kap a komód, s nem utolsó sorban minden korábbinál elmélyültebben állunk a konyhában a süteménytészta kavarása közben.

Az ősz cserébe viszontszeret bennünket. Ingyen kínálja a természettel karöltve szebbnél szebb terméseit, szinte tolakodóan próbál hatni ránk, hogy hajoljunk le a közeli parkban vagy a hétvégi kirándulás alatt az erdőben, vigyünk haza az ősz megmásíthatatlan hangulatából.

S ha ez nem lenne elég, vásároljunk néhány dísztököt és hortenziát, helyezzünk a balkonra, párkányra virágokat, kerülhet az ablak alá krizantém, díszkáposzta, erica, calluna, árvácska. Élvezzük a gyümölcsök zamatát, használjuk dekorációs elemként. Kanyarodjunk el a hagyományos narancs-barna színvilágtól, költöztessük be az ősz további színeit otthonunkba. Csenjünk el ötleteket az interneten fellelhető tippekből.

(fotó: kreatanya.blogspot.com, momtoob.com, thegoodwillgal.com )