Jump to content

Mire jó egy lakókocsi?

2014. 08. 31. 22:40

Avagy hol töltötted a nyarat, netán 3 hónapig nyaraltál? Tegyük fel, van egy lakókocsi a sufni mellett és néhány jó ötlet a tarsolyban. Mint azoknak, akik újjávarázsoltak néhány nem éppen mai példányt.

A keréken járó luxus, jól átgondolt és szó se róla, elegáns megoldásokkal. A képeket nézve nem gondolnánk, hogy egy lakókocsi belsejét pásztázzuk. Hát kérem szépen így is fel lehet újítani, át lehet alakítani egy jármű belső terét. Azért mert mobil megoldás, még nem szükséges szedett-vedett holmikkal telerakni. Itt ugyan érezhetően nem budget drapériák, lakberendezési tárgyak kerültek be az enteriőrbe, de ettől az előnyös helyzettől még el lehetett volna rontani. Nem rontották el, lessünk hát el bátran néhány ötletet, tökéletesen megállja a helyét bármely otthonban.

Hotel részeként funkcionál ez a nagy fantáziával felújított lakókocsi. Formája nem éppen mai, az 1952-es Airsteam azonban menthetetlenül, kortárs szemmel is rajongott design. Nem véletlenül vált az óvatos – városi – kempingezők zarándokhelyévé. A kívül-belül csillogó jármű a maga 16 m²-es terültével kényelmes és jól tervezett, luxuskörülményeket teremt a betérőknek. Szokatlan élmény Bécs közepén egy lakókocsiból elegánssá varázsolt időleges lakhely, kétség nem fér hozzá, ha valami eszünkbe jut, az nem a sátorhelyes, közös fürdőszobás kemping.

Egy másik, hasonló lakókocsi mini lakhellyé és munkahellyé változott. A tájépítész Andreas Stavropoulos megálmodott és megvalósított magának egy tökéletes alkotóhelyet.

Lássuk be, beérnénk egy aprócska lehetőséggel is, olyan kicsit csajos, kicsit hippis megoldással, örömmel vállalva a vintage stílust, a lehajtható asztalt és összecsukható széket is.

(fotó: hoteldaniel.com, sunset.com, messynessychic.com)