Már aki, bírja a hagymát, annak mindenképp kedvére lesz ez a német gasztronómiát idéző eledel. A hozzávalók beszerzése ugyan néha mirelit területre kanyarodik, mégis előszeretettel ajánljuk egész évre.
Hozzávalók (4 főre):
fél kg borsó
fél kg burgonya
1 fej vöröshagyma
4 dkg vaj
1 evőkanál olaj
só (ízlés szerint)
6-8 dl leveslé (zöldségleves vagy húsleves)
Feltét:
8 tojás
só
2 fej vöröshagyma
panírozáshoz: 1 evőkanál liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Hámozzuk meg a burgonyát és daraboljuk fel. Tisztítsuk meg a hagymát, apró kockákra vágva kezdjük fonnyasztani a vaj-olaj kombón majd forgassuk bele a borsót és a burgonyát, pár perc elteltével öntsük fel a leveslével, vagy vízzel (ekkor adhatunk hozzá természetes ételízesítőt). Éppen csak lepje el a lé a zöldségeket, sózzuk, majd amikor megpuhult és a lé egy része is elfőtt burgonyanyomóval törjük össze a zöldségeket darabos-püré állagúra. Fedjük le, hogy ne hűljön ki.
A hagymát tisztítás után karikázzuk fel, majd panírozzuk liszt - tejjel felvert tojás – zsemlemorzsa hármasában és süssük meg aranybarnára az olajban, majd csöpögtessük le.
Főzzük meg a tojást, forró sós vízben 5 percig, majd hideg vízbe hűtsük és pucoljuk meg. A belseje kissé lágy.
Ahhoz, hogy nagyjából egyszerre készüljenek el, ajánljuk a párhuzamos munkálatot, így megfelelő hőmérséklettel tálalható ez húsmentes, üde étel. Jó étvágyat kívánunk!
(fotó: kochbuchecke.de)