Jump to content

Újragondoltuk a szőnyeget

2014. 08. 28. 20:25

Rajongással és tisztelettel fordulok mindig azokhoz a kreatív otthonteremtőkhöz, akik szinte már sportot űznek abból, miképp élhet új szerepben, új köntösben egy tárgy, aminek eredendően hagyományos funkcióra hivatottak. Nézzünk ötleteket a szőnyegek új életére.

A legegyszerűbb változtatás, ami mondhatni kézenfekvő, a falra helyezés. Tehetjük egy lécre, ami az adott szélességben és magasságban felerősítést kapott a falon, majd óvatosan rátűzve szépít a szőnyeg. Díszítheti a hálószoba falát, mintha az ágyvég szerepét töltené be. S kerülhet ezzel a felkiáltással bármely helyiségbe. A textília, drapéria alkalmazás mindig lágyítja a helyiségeket, nincs ez másképpen a falra helyezett szőnyeg esetében sem.

Lényegesen vaskosabb a szőnyeg, mint egy egyszerű anyag, amelyet díszpárnahuzatnak szánnánk. A munka vele nehezebb, ami a varrást illeti, mégis ajánljuk, mint ahogy az alábbi kép is mutatja, egy egyszerű mintájú, nem drága kisszőnyegből különleges huzat készült, s feldobta a szoba hangulatát. Alvásra nem ideális, ahhoz durva a felület, ám díszítéshez megfelelő.

Még több munkát és néhány speciális szerszámot is igényel, amennyiben a szőnyeget kárpitként élesztjük újjá. Hihetetlen változáson ment át az ottomán, új külsejével jobban passzol a szobához.

Bútor még mindig szőnyegmódra, készítsünk puffot szőnyegdarabokból. Egyedi külsővel ruházható fel egy korábbi, elhasználódott vagy egyszerűen megunt darab. A munkálathoz zsákvarrótű szükséges és sok türelem, a végeredménnyel dicsekedhet készítője.

Talán a legmeghökkentőbb, amikor a talp alá való az étel alá kerül. Nincs ellene kifogás, ha még nem használtuk, miért ne lehetne az asztal dísze, terítő vagy asztali futó formájában. Legvégül a tárolást helyezzük előtérbe.

Mi másból, mint szőnyegből. Rongyszőnyeg az alapja ennek a kis kosárnak, hasznos lehet fürdőszobában, előszobában a közelgő őszi kiegészítők, sálak, sapkák vagy a kicsik szobájában gyerekjátékok tárolásához.

(fotó: dykast.us, tealandlime.com, emeritadesastre.blogspot.com, furnishburnish.com, factorydirectcraft.com, decorbycolor.com, etsy.com)