Jump to content

Back to school felnőtt módra

2014. 08. 27. 13:55

Csupán néhány nap választ el az idei tanév első becsöngetésétől, sokan máris azt érezzük, egyúttal kezdődik a mindenki számára megterhelő időszak. Mert megérdemeljük, újítsuk fel saját munkakörnyezetünket, az iskolakezdés és a gyerekek mellett gondoljunk magunkra is.

Alakítsunk ki kényelmesen íróasztalunkat. Akár asztali számítógéppel, laptoppal dolgozunk, a technika mellett legyen elegendő hely papíralapú munkához, könyvek, iratok tárolásához. Az asztalon és fiókokban rakjunk rendet, bizonyára felgyülemlett néhány már közel sem aktuális nyomtatvány, információs anyag. Vásároljunk tartós, minőségi irodaszereket, kiegészítőket. Napunk jelentős részét ezen tárgyak társaságában töltjük, egy kis odafigyeléssel berendezhető az igényes munkahelyi környezet, otthoni dolgozósarok.

A könnyen tönkremenő használati tárgyak helyett szerezzünk be tartósabb anyagból, masszívabb külsővel rendelkező példányokat, amelyek tervezésénél a funkció mellett figyelmet fordítottak a formára is. Nem szükséges mindent egyszerre lecserélnünk, ám az ócska, műanyag eszközöket tegyünk inkább a fiókba, amíg nem pótoljuk valami korszerűbb, elegánsabb darabbal.

Lehet egy általunk kedvelt szín a közös pont a különböző irodaszerek között. Néhány azonos színű használati tárgy harmóniát teremt, túlzásoktól mentes asztali környezetet alakíthatunk ki pillanatok alatt.

Legyünk kreatívak, alakítsunk át befőttesüveget, konzervdobozt az íróeszközök, irodaszerek tároló segítőjévé. Festéssel, papírragasztással, dekortapasszal, díszítő motívumokkal, matricával vagy színes fonalakkal maximálisan ízlésünkre formálhatjuk a tárgyakat, s a nagyobb beruházást is megúszhatjuk.

Ki tudja, lehet hogy mi is beülünk a közeljövőben az iskolapadba, s család kiskorú tagjai mellett magunk is szükségesnek érezzük a nyugodt és ízléses tanuló- és dolgozósarok kialakítását. Fogjunk hozzá még ma!

(fotó: distinctive-decor.com, svpply.com, lampsplus.com, theysmell.com, pinterest.com)