Jump to content

Új élet a gereblyének

2014. 08. 26. 10:10

Cseppnyi újdonság sincs már abban az világszerte hódító őrületben, ha egy régebbi tárgyat az otthonunkba költöztetünk és alapvető funkciójához képest valami egyedivel, szokatlannal ruházzuk fel. Na de hogy erre még egy gereblye is képes?

A papírfelhasználás csökkentésére buzdító és inkább elektronikus levelezést választó céges és hivatalos tájékoztatás mellett nem ússzuk meg a papíralapú postai küldeményeket, számlákat. Ezek hazaérkezést követő elhelyezésére, szem előtt tartására és könnyű használatával akár egyúttal szortírozására alkalmas az előszobai komódra, dolgozóasztalra helyezett gereblyefej.

A hetvenes évek elengedhetetlen vendégváró és marasztaló fogása, az italsarok vagy bárpult, kerekes bárszekrény reneszánszát éli. Jól jöhet a talpas poharak tárolására az italtartó asztal fölé, a falra erősített gereblye. Régebbi változata megbolondít egy letisztult formavilágú enteriőrt, felhívja magára a figyelmet. S legyünk őszinték, egy kicsit mosolyra is fakaszt ez a megoldás.

Poharak tartását megoldhatjuk asztali kialakítással is. Helyezzük a nyélrögzítést, nyél helyett egy vaskos fa talapzatra, csakhogy ne boruljon fel használat alatt.

Konyhai tálalást és főzést segítő eszközök szem előtt és kéz előtt lehetnek, amennyiben felakasztva lógatjuk a konyha falán. Mi másra, mint egy gereblyefejre.

Nagy segítség kiegészítőink tárolására, amelyek lógva támogatják a reggeli rohanós készülődést, s teszik átláthatóvá holmijainkat. Csak ráakasztjuk az övet, nyakláncot, férfiak akár nyakkendőt a gardrób falára rögzített gereblyefejet, s máris megszűnt a káosz. Alkalmazhatjuk a bejárat mellett, jó szolgálatot tesz a kulcsok, sálak tárolásánál.

S végül vissza a gyökerekhez, tárolást segítve az eredeti funkció közelében, mégis nagy segítség a további kerti tárgyak felfüggesztésében, könnyű hozzáférésében.

(fotó: secondhandrosebuffalo.blogspot.com, countryliving.com, wunderground.com, luulla.com, natalme.com)