Jump to content

1 hét múlva csomagolhatunk

2014. 08. 25. 10:10

Kezdődik a visszaszámlálás, napokon belül beindul az iskola, s a vele együttjáró mindennapos tevékenységek. Kiemelt helyen kisiskolásoknál a napi uzsonnacsomagolás.

A jó uzsonnás doboz megtalálása függ a gyermek szokásaitól. Sokak az iskola által biztosított étkezésen vesznek részt. Amennyiben a tízórai vagy az uzsonna csomagolása a családra hárul, ajánljuk a dobozos pakolást. Ennek előnye, hogy a bele helyezett ételek nem nyomódnak, a gyermek által könnyen átlátható. Fontos szempont, hogy az uzsonnásdoboz mérete igazodjon az iskolatáskához, ha lehet egy külön zsebben biztosítsuk a tárolását.

A fedele a kis kezeknek kényelmesen levehető legyen, jó megoldás a klipszes záródás. A minta- és színvilág változatos, igazodjon a gyermekhez kedvteléséhez.

Emeletes tároló előnye a szeparálható ételcsomag, ám ha túl magas a doboz, nehezebben találunk rá alkalmas helyet az iskolatáskában.

Praktikus az osztott doboz, többféle étel csomagolható egymás mellé. Legyünk kreatívak, ha nincs elég rekesz helyezhetjük erősebb muffin kapszliba az apróbb finomságokat.

Csomagoljunk magokat, szárított gyümölcsöt a friss, idénygyümölcsökkel felváltva. Az apró finomságok tárolására jó megoldása csavaros vagy klipszes fedelű kis kerek tárolóedény.

(fotó: kidspot.co.nz, potterybarn.com, simpleasthatblog.com, thehorsediva.co.uk, snugglebugz.ca)