A szendvics mindig tökéletes megoldás. Jól jön a betoppanó vendégek megkínálásakor. Dönthetünk mellette a rohanós hétköznapok vacsorái alkalmával. Tálalhatjuk ráérős hétvégi reggeleken.
Mai ajánlatunk elkészítése roppant egyszerű, a hozzávalók bárhol beszerezhetők:
A salátához:
1 db körte
3-4 zellerszár és petrezselyem
A dresszinghez:
1 evőkanál tárkonyecet
0,5 dl almalé
2 evőkanál méz
1 evőkanál napraforgó olaj
A szendvics alaphoz:
4 szelet barna kenyér
20 dkg Camembert sajt
vaj a kenéshez
csipetnyi só és bors (frissen őrölt igazán illatossá varázsol)
Készítsük el a salátát: vágjuk közel egyforma apró kockára zellerszárat és a hámozatlan, magházától megszabadított körtét. A dresszinghez keverjük össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a sót és az apróra vágott petrezselymet. Borítsuk az előkészített alaphoz és keverjük óvatosan össze salátává. Pirítsuk meg enyhén a barna kenyér szeleteket. Kis hűlés után vajazzuk és fektessük rá a felszeletelt Camembert sajtot, majd tepsibe helyezett sütőpapíron elhelyezve készítsük el a melegszendvicset, olvasszuk, grillezzük rá a sajtot. Amint kész, helyezzük tányérra a szendvicseket, szórjuk meg a borssal majd kanalazzuk a tetejére a friss salátát.
Jó étvágyat kívánunk!
(fotó: valentinas-kochbuch.de)