Jump to content

Iron man a kulisszák mögött

2014. 08. 23. 10:15

Volt idő és edzettségi állapot, amikor amatőr módon elindultam a vérmes hárompróba némely hazai versenyén és minden egyes alkalommal azt éreztem, hogy ez nem embernek való. Azóta csak távolról, elismeréssel figyelem azokat az erejükön felüli próbatételen indulókat, akik számára ez az élet. Tisztelettel kívánok erőt a mai futamhoz.

Hogy mi köze a sportnak az otthonhoz? Legyünk őszinték, elsőre semmi. Ám ha jobban belegondolunk egy olyan sportág, mint akár a triatlon, amely egész évben ad lehetőséget a mozgásra és egy olyan ember, aki egész évben mozog, külön ruha és eszköztárral rendelkezik. Ezek elhelyezését meg kell oldani. S mivel kevesen élnek kizárólag a sportból, mindezt össze kell egyeztetni térben és időben az egyéb tevékenységekkel. Ezért tartom fontosnak, hogy legyen rendszer a sportöltözékek és –szerek tárolásában, különben az otthon egy ízes-szagos edzőtábori szoba emlékét idézi fel. Napi szinten.

Itt vannak ezek az időnként sáros futócipők. Mindennap futónak, terephez és időjáráshoz igazodva akár több pár is lehet. Jó ötlet egy sarok, lehetőleg azért nem szem előtt, inkább a szekrény alján az állított tároló. A ruhák esetén praktikus, ha egy külön polcon,fiókban helyezzük el a sportmelltartót, futónadrágokat, technikai pólókat. Hosszabb életük lesz, ha lehetőség szerint odafigyelünk az elkülönített mosásukra.

Triatlon esetén a legnagyobb gondot a kerékpár tárolása okozhatja. Erre egy korábbi cikkünkben már összegyűjtöttünk ötleteket. Mindamellett egy komoly versenykerékpárt féltett kincsként őriz az ember, láttunk már hálószobában elhelyezett darabot is.

A versenyekre való utazás egyik kiváló segítője az emeletes sporttáska, ami pillanatok alatt hozzáférhetővé teszi a ruhatárat, sportcipőt.

Éppenséggel egy cipőnek szánt zsák sem árt, kiváltképp, ha azt akár a mosógépi mosáshoz is alkalmazhatjuk. Noha erről, megoszlanak a vélemények.

Festeni vagy legalább nyomtatni hajlandó DIY hölgyek részére ajánljuk a főfotón látható üzenet elkészítését.

(fotó: runblogger.com, 9run.ca, organizeit.com, hamiltontriathlonclub.co.nz)