Jump to content

A kenyér tartása

2014. 08. 20. 10:10

Az alapétel, ami még az éppen aktuális, adott esetben szénhidrátmentes táplálkozási divat követőinek konyhájában is megtalálható. Akár a hagyományos sütési alapanyagokból vagy azok helyettesítésével készül, biztos, hogy minden otthonban van kenyér.

Amennyiben a pulton, a konyhaszekrény nyitott polcfelületein van hely, megér némi figyelmet a kenyértartó alkalmazása, ahelyett, hogy zacskóban tartva, azt kerülgetve tárolnánk a legnagyobb tiszteletet érdemlő ételt. A kenyértartó legfontosabb tulajdonsága, hogy könnyen nyitható, praktikusan használható legyen, s nem árt, ha a szellőzés is megoldott. A méret a család igényeihez, létszámához igazodjon, valamint ahhoz, hogy hová szándékozunk helyezni. A többi már valóban csak ízlés dolga, a kínálat óriási, s amennyiben nekünk az sem lenne elég, álljunk bele magunk a tárolókészítésbe.

Mid century rajongók otthonában elengedhetetlen forma.

Vintage darab, a piros és a fehér után zöldben. A mai eklektikus otthonok, a nem stílus tiszta otthonok kedvelőinek konyhájában markáns használati és dísztárgy.

Egy modern változat, formája letisztult stílusú konyhák tökéletes dísze.

A klasszikus forma és ajtónyitás. Fából, fémből, kinek melyik vonzóbb.

Kenyérdobozok fedeles megoldással, pasztell színekben.

Egy a 2 in 1 megoldások közül, ez a kenyértartó azon túl, hogy praktikus ajtónyitással bír, a teteje még a kenyér szeleteléséhez is helyet biztosít.

A sornak itt még közel sincs vége. A fenti példák jól mutatják, hogy egy mindennapi használatra befogott tárgy is lehet szépen formatervezett.

(fotó: bookofjoe.com, houzz.com, retrotogo.com, etsy.com, petitpont.de, despreslaporte.com, amazon.com)